Hem > Forum > Relationer > Jag orkar inte längre vad gör jag

Jag orkar inte längre vad gör jag

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Jag och min pojkvän har varit tillsammans i lite mer än 3 år nu. I början var det bra men nu börjar jag tröttna men vet inte vad jag ska göra. Han bor med mig även fast jag fortfarande bor hemma hos pappa eftersom han har inget hem själv att gå till och en väldigt dålig uppväxt. Jag har varit för honom så otroligt länge men allting verkar bara gå baklänges och bli sämre. Jag försöker prata med han men han tror att allt är att bråka om jag försöker förklara vad jag känner. Han försöker inte göra något för att bättra sitt mående eller våran relation. Jag försöker prata med han men han säger ingenting bara ignorerar mig och ibland till och med bara drar när jag försöker finnas för han och ger han allt. Har sagt vad han behöver göra för att kunna må bättre, möta sin rädslor men istället så gör han det bara mindre. Jag måste följa med han 3m till köket för han inte vågar själv och det har han kunnat förut, nu när jag jobbat under hans ledighet kommer jag hem till middag och för höra att han inte ätit något under hela dagen för han inte vågar men jag säger till han att han måste göra utan att tänka eller söka hjälp inget av dessa gör han utan bara fortsätter. Sen verkar han aldrig förstå att jag kan känna annorlunda än han om grejer och då blir nästan arg och börjar höja rösten mot mig när jag bara förklarar min sida och vad jag känner. Han ignorerar mig gömmer huvudet i täcket med ett starkt grep när jag försöker prata med honom. Jag orkar inte det jag orkar inte längre behöva göra allt för han utan att han ens försöker själv att bättras och utvecklas eller ens prata med mig vad han känner. Men om jag lämnar han blir han bostadslös och inga pengar för det har han inte heller hjälpt till med utan köper spel och annat för. Jag vet att han mår dåligt och att han tycker saker är jobbiga men han vill inte bli bättre han jobbar inte på det han behöver ignorerar mig svälter sig själv om jag inte följer med och skiter i mig. Jag är fast i hans negativitet och han drar bara ner mig. Jag orkar inte det längre och han skiter i det men jag vill inte att han ska bo på gatan utan pengar. Men jag orkar inte ha han här längre. Jag är 21 han 24

  Hejsan!

  En relation kommer bara att fungera om båda personerna är villiga att lyssna på varandra och försöker att se saker från bådas sida och komma fram till en gemensam lösning, eller att minst försöka förstå sin partner. I ditt fall låter det som att din pojkvän inte har ett intresse av att lyssna på vad du tycker & känner, utan istället vill bara utnyttja dig för att få som han vill.

  Det låter som att du bryr dig om honom och vill han väl, men om han inte ens visar intresse i att bry sig om dig så varför ska du då ens ge honom någon uppmärksamhet? Det kommer bara leda till att du blir utnyttjad och då kommer du att må dåligt, vilket även kommer smittas av sig till honom då han märker av att du mår dåligt, vilket kommer få honom att må sämre.

  Så jag antar att det han vill ha är en person som tar hand om honom, en förälder så att säga. Om du inte kommer orka med eller inte klarar av den rollen så får ni tillsammans komma fram till en lösning där ni kan anpassa er situation efter bådas behov, inte bara efter hans behov. Sen om han inte är villig att lyssna så borde du göra slut med honom för bådas skull, både för att du ska kunna må bra och för att ge han en chans till att kunna hitta någon som eventuellt kan uppfylla hans krav.

  Men det låter som att du själv redan har kommit till den slutsatsen, vad är det som hindrar dig från att göra slut om han inte är villig att lyssna?
  Om det är att han inte har något hem eller pengar så är det inte ett problem som gäller dig, även om du vill honom väl så är det inte ditt ansvar, han måste lära sig att kunna ta hand om sig själv, vilket han tyvärr aldrig kommer göra om du fortsätter att låta honom utnyttja dig.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.