Hem > Forum > Relationer > Hur ska jag kunna ta hand om nån när jag knappt orkar med mig själv?

Hur ska jag kunna ta hand om nån när jag knappt orkar med mig själv?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Avatar

  Är sedan 1.5 år i ett förhållande efter ett längre äktenskap och ett i ett par år med mer eller mindre psykiska kränkningar. Blev mobbad i hela skolåldern. Är nu för sjuttielfte gången sjukskriven för recividerande depression och utmattningssyndrom.

  Det här ställer till problem i vårt särboförhållande. Mannen tycker att jag inte finns för honom när han behöver stöd, det är bara han som ser till att reda ut och ta tag i saker. När han blir upprörd blir jag tyst och går undan, när han vill prata låser det sig för mig och mina svar blir mm, ja visst och enligt honom stänger jag av, blir arrogant och är egoistisk. Jag har försökt att förklara mitt nuvarande tillstånd, att jag blir tokstressad, är supertrött, gråter för inget, är arg på allt och orkar inte ta initiativ.

  Det här gör att jag tar på mig mer skuld, känner att jag är totalt oduglig och vill raka vägen till psykakuten. När jag säger att vi kanske inte ska vara ihop får jag till svar att jag inte kämpar för OSS. Hur i helvete ska jag kunna kämpa? Har jag inte kämpat nog nu?Jag vet inte hur jag ska vara, säga eller göra. Jag vill bara sova bort allt dåligt, jobbigt och vakna när allt är bra.

  Avatar

  Hmm förstår att du har det jobbigt? Har du någon att prata med och sortera upp dina intryck?

  Avatar
  Trådstartaren

  Jadå, men jag är så trött på att prata och förklara allt hela tiden.

  Nu löste jag det faktiskt genom att att jag var bestämd och gjorde slut. Det är ett beslut som jag inte ångrar utan det känns bara skönt.

  Avatar

  Vad bra att du tog ett beslut – och ja det är jobbigt att förklara saker hela tiden…

  Känns inte som du är oduglig av din beskrivning ovan …

  Avatar

  Hej!
  Jag upptäckte nyligt, efter ca 20 år av relationsproblem att jag hade en beroendesjukdom kopplat till detta – sex & kärleksberoende. Jag känner igen mig en del i era berättelser. Kanske någon som läser det här också har samma problem som mig? Gör självtest på http://www.slaa.se så kan ni få en fingervisning om det här verkar gälla för er!

  Nu, 8 månader senare så har jag ett nytt liv. Ett förhållande där jag vågar och har möjlighet att utöva tillit och intimitet för första gången i mitt liv.. Jag har börjat trivas med mig själv och fått en ingång till en helt ny värld igenom mitt 12-stegsprogram (Slaa).

  Välkommen om du är som oss.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.