Hem > Forum > Relationer > Hur ska jag göra

Hur ska jag göra

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Min sambo är 28 år äldre än mig, vi kan inte får barn, varför vet jag inte. Hans dotter fick barn i veckan och min avundsjuka till alla som får barn blir bara mer och mer. Jag är 38 år gammal och vet inte ens om jag kan få barn.
  jag har varit lycklig med min sambo och han är fantastisk fin mot mig. För en vecka sedan fick jag kontakt med en man från ett annat land, vi har vinkat på varandra i några år men aldrig pratat med varandra. Jag tror han har fru och barn. Här i veckan gick han fram till mig och lämna hans tel nr. Vi har skickat lite meddelande till varandra och jag känner en stor attraktion till honom. Antagligen kommer han till Sverige igen till jul. Jag ser min chans att ha sex med honom, dels för att han attraherar mig och även se om det finns möjlighet att bli gravid. Men jag vet inte vad jag ska säga till min sambo och jag vill ju inte göra honom illa. Än så länge har vi bara skickat meddelande till varandra och inte gjort något som gått över gränsen tycker jag. Vad ska jag göra?

  Vilken svår situation. Kan förstå din längtan efter att få barn, men tänker att det är viktigt att göra det här i rätt ordning. Om du vill vara med den andra mannen så gör först slut med din sambo, är mitt råd. Var öppen och informera om vad det handlar om. Vore det inte klokt att lära känna den här nya killen mycket närmare också innan du kanske blir gravid med honom?

  Min sambo är 28 år äldre än mig, vi kan inte får barn, varför vet jag inte. Hans dotter fick barn i veckan och min avundsjuka till alla som får barn blir bara mer och mer. Jag är 38 år gammal och vet inte ens om jag kan få barn. jag har varit lycklig med min sambo och han är fantastisk fin mot mig. För en vecka sedan fick jag kontakt med en man från ett annat land, vi har vinkat på varandra i några år men aldrig pratat med varandra. Jag tror han har fru och barn. Här i veckan gick han fram till mig och lämna hans tel nr. Vi har skickat lite meddelande till varandra och jag känner en stor attraktion till honom. Antagligen kommer han till Sverige igen till jul. Jag ser min chans att ha sex med honom, dels för att han attraherar mig och även se om det finns möjlighet att bli gravid. Men jag vet inte vad jag ska säga till min sambo och jag vill ju inte göra honom illa. Än så länge har vi bara skickat meddelande till varandra och inte gjort något som gått över gränsen tycker jag. Vad ska jag göra?

  Först vill jag säga att jag förstår din längtan efter ett barn och att bli förälder.

  Dock finns det fler alternativ och andra möjligheter tänker jag. 

  Tänk konsekvenser och ”ringar på vattnet” for respektive handling.

  Visualisera olika scenarios och försök se känslor dessa kan skapa för respektive person och dig själv.

  Och vänd på myntet genom att vända på situationen, hur hade du själv tänkt, känt, reagerat?

  Kan du må bra i alla de olika eventuella valen?
  Kan du stå för konsekvenserna i respektive val?

  Och även stå för besluten inför inblandade personer?

  Frågor är många ggr. ett bra sätt att se klarare på situationen

  Uttala dem gärna högt eller tillsammans med någon.

  Hoppas du finner en väg.
  Som ger ett lugn och en harmoni.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.