Hem > Forum > Relationer > Hur ska jag göra?

Hur ska jag göra?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Jag känner mig helt förstört och vet inte hur jag skall förhålla mig.

  Har varit i ett förhållande i två år och det har varit en extrem åktur med båda upp och ner.

  Mitt problem är att jag inte vet vad jag gör fel eller om jag gör fel.

  Han kan vara mycket generös och bjude mig med på semester eller betala allt för mig när vi är att handla. Jag behöver bara nämna att jag önsker något så köper han det.

   

  Kanske det låter toppen men det kan bli för mycket så jag är försiktig med vad jag säger och så känns det som han vil ha någon typ av kontroll, som han gärna vill att jag är beroende av honom.

  Han blir ofta arg och det är alltid jag som ber om ursäkt. Jag vet att jag prater mycket men hur trevligt är det alltid att sitta i tystnad, jag försöker bara göra stämningen lite trevligare.

  Han tycker jag säger fel saker och kanske jag gör det………

  Han hör aldrig av sig, det är altid jag som skicker ett sms eller ringer, men trots det blir han arg över att jag inte bryr mig, så jag fatter inte detta, varför ringer han inte själva, varför ska han ge mig dårligt samvete.

  Han är näst intill otrevlig mot mina vänner, så jag bjuder inte honom längre när jag har andra vänner på besök, tråkigt.

  Han drickar 1/2-1 flaske vin varje kväll vilket jag känner är lite i överkant, så gott är det ju inte, eller är jag petig??

  Nu har min dotter varit här i påsken och vi har varit några dagar hos mina andra barn, jag sa det innan och det var ok.

  Bjöd honom på mat en kväll när min dotter var här.

  Ringde från min dotters hem, bara för att höra han mådde bra, allt ok.

  I dag ringde igen jag för att höra att han har det bra och han är arg och tjurig, vad har jag gjort??

  Nu sitter jag här och känner tårar i ögonen och min vanliga reaktion ville ju vara att springa dit  be om ursäkt för vad han nu tycker jag har gjort fel.

  Men jag är trött och känner att han suger ur mig all energi.

  Är det någon som har nogon tanka på hur jag bör göra, är jag jätte tacksam.

  Jag orker inte så mycket längre.

   

   

  Hej

  Det låter lite som att det är som dina misstankar säger, nämligen att han söker kontroll. Enligt mig låter det som att han mår dåligt, och tyvärr så kan nog killar i synnerhet vara en aning aggressiva av sig. Jag tror inte på att du ska ringa honom och höra av sig – prova att tvärtom dra dig undan lite och låt han komma till dig. Drar du dig undan så ökar du värdet och låter honom få sakna dig lite. Viktigt att du under tiden ser till att göra något du mår bra av. Sedan ska du inte bli mjuk och förstående, utan tvärtom ställa krav. Vid det här laget kanske han är van vid att du kontaktar honom och därför tar dig lite för givet. Ännu bättre är det om du slutar ta emot gåvorna och så vidare. Det sätter lite press på honom att om han är intresserad så är inte den rätta vägen presenterna utan att han är snäll mot dig.

  Att ställa krav är inte bara för att det ökar chanserna till att få till stånd en förändring, utan även att du ger dig själv tillräckligt mycket med självrespekt att du inte tolererar beteendet. Beter han sig illa så står det för honom, att springa och be om ursäkt säger bara att du är okej med det. Samtidigt får man vara medveten om att saker och ting kan ta slut, men försök att tänka på att du inte vill ha det beteendet till att börja med. Annars kan det lätt leda till tillfälliga tillfredsställelser där du ber om ursäkt, han behandlar dig bra men sedan går det tillbaka igen. Man kan tro att det blir bättre med tiden, men tyvärr är så inte alltid fallet. Tvärtom när det gäller såna här situationer så tror jag att det alltför ofta blir värre. Frågan är vad man själv är villig att uppoffra.

  Trådstartaren

  Tack så mycket, jag vet att du har rätt ch jag måste tänke på mitt värde också annars känner jag att jag blir självdestruktiv.

  Tack så jätte mycket för ditt svar.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.