Hem > Forum > Relationer > Har jag blivit våldtagen?

Har jag blivit våldtagen?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Hej!

  Jag ska berätta en historia om vad som hänt i mitt liv det senaste halvåret. Skulle gärna vilja veta hur jag ska agera framöver

  För ungefär ett halvår sedan berättade min pojkvän att han varit otrogen mot mig med två 18-åringar. Vi är båda 30 år. Detta hade hänt ungefär tre veckor tidigare och han hade inte vetat hur han skulle berätta det för mig. Jag kände mig väldigt smutsig och lätt äcklad av att ha haft sex med honom efter det.
  Vi hade en lång diskussion om varför det inträffat och hur vi skulle agera i framtiden. Vi kom överens om att fortsätta vårt förhållande och gemensamt arbeta för en bättre relation, vi älskade ju varandra. Jag fick honom att lova att om han någon gång var otrogen mot mig igen så skulle han berätta det för mig direkt. Och han fick absolut inte ligga med mig utan att först ha berättat det. Han gick med på detta och kommande två månader försökte vi reparera vår relation. Det kändes bättre och bättre och jag började glömma det som hänt. Det fick mindre betydelse.

  För ungefär en månad sedan gjorde han slut med mig och det har i efterhand kommit fram att han haft en sexuell relation med sin granne de sista två månaderna vi var tillsammans.

  Innebär detta att jag har blivit våldtagen varje gång vi haft sex de sista två månaderna? Han visste att jag inte ville ha sex med honom om han varit otrogen och ändå gjorde han det.

  Vi arbetar tillsammans. Hur ska jag hantera situationen när jag möter honom där? Det är en liten arbetsplats med bara 6 anställda. Bör jag anmäla? Bör jag berätta för någon i hans närhet? Jag tycker fortfarande om honom och vill att han ska få den hjälp han behöver.

  Vad svårt! Stor kram till dig <3 Så hemskt! Låter enormt svekfullt att bli bedragen på det här sättet. Obehagligt också att ha haft sex med någon som lovat att berätta men som inte gjort det. Hade också känt mig smutsig. Fy fan.

  Du tänker på samtyckeslagen, eller? Jag googlade lite för är osäker på hur det ser ut nuförtiden med lagstiftningen. Fick inte så mycket nya träffar utan det var mest sådant som att bli tvingad pga. berusning, att man sover och inte kan säga nej mm. Jag skulle bli jätteförvånad om det du beskriver klassificeras som våldtäkt men jag kanske missat nåt? <3 Har du hört andra vara med om liknande och det setts som våldtäkt?

  Tänker på dig!

  Ville bara säga att jag beklagar verkligen det som hänt dig.

  Jag kan tyvärr inte mycket om sånt men vad jag tror så kan man kalla det våldtäkt för du ville inte ha sex men du kände dig skyldig att göra det mot din egna vilja

  Det han gjorde är ett svek och han har gjort enorma fel, han skulle inte förtjäna fler chanser och han förtjänar inte din omtanke. Jag är ledsen att du behövt genomlida allt detta.

  Till din fråga. Jag anser inte att det klassas som våldtäkt så länge du frivilligt velat ha sex med honom från gång till gång.
  Att han haft sex med dig efter att han på nytt var otrogen är en överenskommelse enbart mellan dig och honom och han har definitivt brutit ditt förtroende. Dock är det inget lagbrott.

  Vet inte om han har några specifika problem som gör att du låter så förlåtande mot honom.
  Jag tycker verkligen inte att otrohet har några ursäkter, du förtjänar bättre än så.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.