Hem > Forum > Relationer > Hade sex med pv trots att jag var obekväm

Hade sex med pv trots att jag var obekväm

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • För nästan ett år sen nu gjorde jag slut med mitt ex. Vi hade en relation på typ ett halvår och den var delvis fin och delvis riktigt problematisk. Har gått vidare och allt, men det är en sak som förföljer mig.

  Både han och jag var väldigt glada för sex och ville ha det ofta. Sån har jag alltid varit och jag har lätt för att bli kåt med så vi passade bra på det sättet, till en gräns. Grejen är den att i situationer där jag var obekväm och egentligen hade velat avstå eller vänta så fick han mig ändå att ligga med honom. Han tvingade inte på något sätt, men tjatade eller började pilla på mig tills jag ”ångrade mig”. Då var det bara att jag gick med på det och övertalade mig själv att situationen var najs, men jag skämdes efteråt. Det kunde vara att ligga mitt på dagen när min syster var i rummet bredvid, eller i duschen när min mamma var hemma. Jag bara gick med på det, och sen blev jag ju kåt under sexets gång också. Men efteråt kände jag alltid en sån otrolig skam både över typ att min mamma förmodligen hört men också över att jag gav mig så lätt och gjorde det trots att jag tvekade i början.

  vet inte varför jag har så svårt att säga nej. Jag tror liksom inte att han skulle bli våldsam om jag hade sagt nej. Jag bara ville inte göra besviken eller skapa en stel stämning mellan oss. Och nu till och med ett år efter så sitter skammen kvar pga vad jag gick med på. Vet inte hur jag ska hantera den, för det var ju längesen och jag anser inte att han gjorde så mycket fel förutom att tjata och kanske inte känna av hur jag kände riktigt, för jag sa ju som sagt aldrig riktigt nej ordentligt. Är bara skamsen och förvirrad och vill inte hamna i samma sits med nästa kille.

  Avatar

  Jag har varit med om samma sak. Både att ha sex i närheten av syskon och även i duschen när jag fortfarande bodde hemma. Senare också med andra killar att man visar att man inte vill men så vips är man där ändå. Har inte funderat på det sådär på djupet tidigare utan när jag läser inlägget du skriver så börjar jag med förstå att de där olustkänslorna som kommer krypandes efteråt är att ta på stort allvar.

  Tänker att det gör något med en relation när ens partner eller den man träffar inte är lyhörd för att man inte vill? Att det väl är manipulativt och att de sätter sina behov framför ens egna när de gjort såhär?

  Minns en kille som tyckte vi skulle ha sex när min syster bokstavligen var fem meter därifrån och även i duschen, verkade ha svårt för liksom avskildhet. En annan gång kom hans mamma in i rummet och han verkade inte så brydd av det heller, konstigt nog. Tror han kom ifrån ett gränslöst hem och som jag minns det kunde mamman säga att hon hörde honom hela tiden ha sex med sina flickvänner och tyckte det var typ irriterande. Jag vet inte. En annan är absolut inte uppväxt i en sådan ”kultur”.

  Jag förstår att du fortfarande känner dig förvirrad över det som hände och absolut inte vill hamna i samma situation igen. Tror det är jättebra att du sätter ord på det här så det är färskt i minnet att du är noga med att säga nej. Inte göra det ifall du inte vill, eftersom det kommer kosta på då och du kommer må dåligt över det, efteråt. Jag tänker att det finns killar som absolut inte håller på såhär utan lyssnar in motparten.

  Trådstartaren

  Jag har varit med om samma sak. Både att ha sex i närheten av syskon och även i duschen när jag fortfarande bodde hemma. Senare också med andra killar att man visar att man inte vill men så vips är man där ändå. Har inte funderat på det sådär på djupet tidigare utan när jag läser inlägget du skriver så börjar jag med förstå att de där olustkänslorna som kommer krypandes efteråt är att ta på stort allvar. Tänker att det gör något med en relation när ens partner eller den man träffar inte är lyhörd för att man inte vill? Att det väl är manipulativt och att de sätter sina behov framför ens egna när de gjort såhär? Minns en kille som tyckte vi skulle ha sex när min syster bokstavligen var fem meter därifrån och även i duschen, verkade ha svårt för liksom avskildhet. En annan gång kom hans mamma in i rummet och han verkade inte så brydd av det heller, konstigt nog. Tror han kom ifrån ett gränslöst hem och som jag minns det kunde mamman säga att hon hörde honom hela tiden ha sex med sina flickvänner och tyckte det var typ irriterande. Jag vet inte. En annan är absolut inte uppväxt i en sådan ”kultur”. Jag förstår att du fortfarande känner dig förvirrad över det som hände och absolut inte vill hamna i samma situation igen. Tror det är jättebra att du sätter ord på det här så det är färskt i minnet att du är noga med att säga nej. Inte göra det ifall du inte vill, eftersom det kommer kosta på då och du kommer må dåligt över det, efteråt. Jag tänker att det finns killar som absolut inte håller på såhär utan lyssnar in motparten.

  tack för svaret. Är såklart ledsen att du varit med om samma typ av kille, men känns skönt att någon relaterar. Du har rätt, det viktigaste är väl att bara sätta ord på det så man kan gå vidare med rätt inställning till nästa snubbe

  Avatar

  <3 Vi har en samtyckeslag också så det ska framförallt vara motparten som är observant på att denne inte går över någon gräns. Googlade för att läsa på lite och hamnade på en sida som riktar sig till män men tyckte det var givande att bli påmind om vad som gäller och inte. Kanske du med skulle tycka det kändes tryggare i framtiden genom att bli påmind om den lagen? Hoppas!

  Samtycke
  I media hör vi ofta om hur killar och män har svårt med gränsdragningar när det kommer till sex. Statistiken talar också sitt tydliga språk – nästan samtliga som döms eller misstänks för sexualbrott av olika grad är killar och män. Men vad betyder egentligen samtycke och ömsesidighet vid sex?

  Nya samtyckeslagen som infördes 2018 säger att sex ska vara frivilligt och om det inte är frivilligt så är det olagligt. Samtycke handlar om ett ansvar i att vara uppmärksam på om den eller de som deltar i en sexuell situation med dig, vill ha sex. Detta gäller även om någon först vill ha sex, men sen ångrar sig, eller kanske vill ha sex på ett sätt men inte ett annat.

  Ömsesidighet handlar om att det ska kännas bra för de som har sex både innan, under och efteråt. Är du det minsta osäker på om en person vill ha sex med dig ska du stanna upp och försäkra dig om att personen vill innan ni fortsätter. 

  Ofta är det uppenbart vad någon vill eller inte, men för att veta säkert handlar det om att lyssna in personen på flera plan samtidigt; vad som sägs, kroppsspråk och andra signaler.

  Samtycke och ömsesidighet handlar med andra ord om inställningen att vara uppmärksam och inkännande som regel, och inte “köra på tills man får ett nej”, eller att något inte känns ok. Man kan helt enkelt säga att allt utom ett ja, är ett nej. 

  Ha aldrig sex med någon som är väldigt still och passiv, verkar vara rädd, ha ont, som har somnat eller är mycket full eller påverkad. Det är våldtäkt.

  Samtyckestips!

  Känn in dig själv. Är det en bra känsla i magen? Känns situationen ömsesidig? Tror du att du skulle ångra dig efteråt om ni fortsätter?

  Testa att komma överens innan. Om ni har pratat om hur ni gillar att ha sex är det mindre risk att ni går över varandras gränser.

  Var uppmärksam. Om en sexpartner exempelvis drar sig undan, verkar tappa närvaron, röra sig mindre, vara mindre engagerad så kan det vara signaler om att personen inte längre vill. Man kan vara kåt i början, men tappa lusten under tiden, förvänta dig inte att upphetsningen följer din egen kurva.

  Lär dig hantera att bli avvisad. Det kan vara en svår känsla att ha lust när den andra inte har det, men genom att ha en plan för det är det lättare att undvika att visa sin besvikelse. Är ni i en fast relation kan det vara bra idé att söka rådgivning. 

  Pusha inte, varken dig själv eller en partner, att ha sex. Om du känner att du börjar tjata om sex är det en varningssignal om att något inte står rätt till. Det ger inte heller särskilt mycket självrespekt. Då är det bättre att stanna upp och prata om varför ni gör som ni gör. 
  Efter #metoo och den nya lagen har många killar och män pratat om detta och reflekterat över sin egen roll i MÄN:s samtalsgrupper. 

  https://mfj.se/lar-dig-mer/manlighetsnormer/samtycke

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.