Hem > Forum > Relationer > Förtjänar jag verkligen det här?

Förtjänar jag verkligen det här?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • (Jag är särbo sedan 4 år tillbaka)

  På lördag har han bjudit hem sin barndomskompis och hans tjej , vi ska grilla och spela lite spel. ( visst låter de trevligt) Jag vill dock inte dricka alkohol utan håller mig nog till alkofritt , dels för att jag mår inte så bra pga tidigare depprison och utmattning och har absolut inget sug på festande , Jag såg inget problem med det utan vi kommer ha jätte trevligt tills jag nu fick ta emot från min särbo ett väldigt långt sms

  SMS från han:
  Jag följer utan att gnälla med dig på middagar och bjudningar.

  Du har fördärvat två bröllop ett 50 års partaj och minst två utekvällar utan att blinka, nu har du i förväg bestämt nivån på en bjudning jag ska ha och ser fram emot. Jag tänker inte tvinga dig att dricka, och det kan säkert bli jättetrevligt ändå.
  Men jag är inte dum i huvet, du tänker på dig å det som är viktigt för dig och hur du vill ha det utan att ägna en tanke på vad jag vill.
  Vad är bättre för hans skull? Vad har han för förväntningar?och hur kan min älskade särbo som ställt upp stöttat mig i fyra år och offrar mycket av sin tid på mina bekymmer få en fin kväll med sin barndomsvän?
  Jag är ledsen, men jag vet att du inte tänkt en tanke i närheten av nånting sånt och det gör mig riktigt jävla besviken ledsen och tveksam till resten av vårt liv❤️

  Mitt SMS:

  Bara för att jag inte är sugen på att dricka? Jag tycker man kan ha precis lika roligt och underbart trevligt utan och supa men visst kan jag dricka om de betyder så mycket för dig , jag ser fram emot lördag tycker de ska bli super roligt

  Men vänta lite nu har jag förstört en 50 års fest och två bröllop ???? Snälla utveckla detta
  Man förströr inte något bara för att man är nykter och tycker du de så är jag också tveksam till resten av vårat liv ❤️

  Hans Svar:

  Bra, ser du inte problemet utan att jag utvecklar något och utan att jag förklarar för dig är min tveksamhet nu mer för stor❤️
  Jag tycker bara att du är egotrippad som faan och att vi skall träffa min vän och att dom kan bli våra vänner och då tycker jag att det är fel att sätta begränsningar innan kvällen börjat. Och att i såna lägen bjuder man till, inte sätter sig på tvären som kärringen mot strömmen. Och du vet en kväll av ditt liv, en kväll av tre som Holst och jag festar tillsammans på fyra år. Säger inte att vi kommer att umgås tätt efter detta, men om vi inte kommer att göra det ska det iaf. inte bero på att min kärring inte kan vara som folk och bete sig som nån man vill umgås med.❤️

  Mitt svar:

  ok❤️

  ————————————-

  Jag vet inte ens vad jag känner , förvirrad för jag förstår inte , jag vill inte dricka alkohol hur kan jag då förstöra allt?
  Förstör jag bjudningen?
  Jag mår så otroligt dåligt över hur han behandlar mig , jag tycker inte jag är egotrippad , försöker iallafall inte att vara det , dela ut matlådor gratis till mina mycket äldre grannar som nu inte längre kan åka till äldreboendet och få middagen där , trots att mitt företag har blivit tvungen att hålla stängt pga av coronan och inkomsten är minimal när man är ensam med tre pojkar också så försöker jag ändå ge till andra så förstår inte vart jag är egotrippad med?
  jag visste inte heller att jag förstörde bröllop och ett partaj för att jag var nykter och körde men tydligen så förstör jag väldigt mycket där jag passera fram genom livet utan att veta om de , utan får veta de 3 år senare.
  Jag ville egentligen skrika rakt ut , be honom dra åt *pip* tala om för honom att du får ha din bjudning med dina vänner själv för kan ni inte acceptera mig som nykter behöver ni inte umgås med mig alls , men istället ger jag bara med mig , jag vet inte längre hur länge jag orkar detta , från att tro att allt är bra och när telefonen plingar man får en klump i magen och tillslut spelar de ingen roll vad han gör eller säger för jag svara alltid okej

   

  Det korta svaret är nej, du förtjänar verkligen inte det här. Det är inte några problem att själv vara trevlig och se till att andra har trevligt även om man håller sig nykter.

  Jag tycker att hans frågor är intressanta, tex ”Vad har han för förväntningar?”. Ja, vad har din särbo för förväntningar på kvällen? Grillning, spelande och snack med barndomskompisen utan att du och barndomskompisens tjej känner er utanför? Allt det går att genomföra även du väljer att inte dricka alkohol.

  Han borde verkligen förklara varför han anser att du förstört ett bröllop och två fester.

  Jag kanske är helt fel ute men hur har din särbo det själv med alkohol? Den enda anledningen jag kan tänka mig till hans reaktion är nämligen att han gärna dricker och kanske känner att han måste göra det för att själv anse sig ha roligt. Om du också dricker ”legitimerar” du hans drickande, medan han anser att om du håller dig nykter skickar du signaler om att han också borde dricka mindre.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.