Hem > Forum > Relationer > Födelsedag och vänner

Födelsedag och vänner

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Jag fyllde jämt förra veckan och jag hade byggt upp höga förväntningar inför min dag. Visualiserat om hur jag skulle känna och även planerat en fest för mina vänner – något som jag inte brukar slå till med på min födelsedag.
  Väl på festen så upplevde jag mina vänner som stela, även om de alla har umgåtts flera gånger och vi alla är en del av ett större gäng, det var verkligen ingen feststämning och jag blev rätt så besviken. Hade planerat flera lekar som i och för sig blev lyckade. Ska tilläggas att mina vänner, framför allt två av mina närmsta vänner i den gruppen är väldigt spexiga och bjuder gärna på sig själva. Vid tidigare födelsedagar för andra i gruppen så har vi tillsammans ofta sjungit en egenskriven låt eller gjort något speciellt för den personen. Men på min dag var det precis som att det bara glömdes bort. Dessutom så gav de mig en present som jag tidigare uttryckt inte var för mig.

  Jag känner mig ganska bortglömd och besviken. Jag vet att min födelsedag inte endast är dagen då jag ska få känna kärlek och uppskattning – men lite extra är väl ändå tanken? Jag känner mig osynlig och som att de inte känner mig. Samtidigt som när jag skriver det här så upplever jag mig själv som otroligt bortskämd och otacksam.

  <3 Usch, så himla smärtsamt. Trist beteende av dem att vara så stela. Förstår att du blir ledsen och tar illa vid dig. Sånt där tycker jag är närmast provocerande när folk man vet alltid annars bjuder till, men så plötsligt är väldigt så passiva när det kommer till en själv. Vad kan det handla om? Avundsjuka?

  Låter även som att du också blivit tagen och förvånad över deras beteende? Som om något gått dig förbi? Kan du fråga någon av dessa personer om varför de betedde sig såhär? Även lyfta något om den där malplacerade presenten?

  Som jag förstått det är det ganska vanligt att folk i regel inte fattar att man har ”liknande mänskliga behov” som alla andra. Många verkar tro att de som kanske är superpopulära i regel inte också behöver den där lilla extra kärleken. Eller att de som är kända för att ställa upp också behöver bli omhändertagna. Den som ständigt lyssnar så öronen nästan trillar av behöver också få uttrycka sig osv.

  Inte konstigt heller att du fått känslan av att de absolut inte känner dig. En adekvat respons när folk i ens närmaste omgivning behandlar en på ett sätt som inte alls lirar med vem man är och vad man förväntar sig för beteenden/respons av andra.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.