Hem > Forum > Relationer > Får inte vara ihop med vem jag vill!

Får inte vara ihop med vem jag vill!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Avatar

  Behöver alla hjälp som går.

  Jag är en tjej på 19 år snart 20. Jag och min pojkvän har hållit på med varandra sen september och i december blev vi ihop, vi har ett distansförhållande och vi har bestämt att vi ska träffa varandra, men min mamma tillåter inte det eftersom vi inte är från samma land han är från Bosnien och jag är från Sverige och jag har försökt säga allt till henne att jag inte vill ha en svensk kille och att jag vill ha en framtid med min pojkvän och vi båda är väldigt seriösa med varandra men ändå låter hon mig inte få träffa honom vad ska jag göra? Hon kommer med ursäkter till att jag inte får åka som t.ex Corona. Jag har en tjejkompis som har distansförhållande och hon träffar sin kille varje helg men jag får inte. Jag tycker att det är så orättvist. Min kille har försökt att prata med äldre som kan hjälpa oss och många blir chockade att min mamma inte tillåter för dom säger att vi svenskar inte brukar vara såna att vi förbjuder.

   

  Efter som du är över 18 så får du bestma själv vad du ska göra. Men jag förstår att du inte vill gå mot din mamma. Och hon säger så för hon bryr sig om dig. Men i bland fattar inte alltid mammor vad som är bäst för än. Jag vet inte hur mycket det här är till hjälp.

  Avatar

  Usch, mår lite illa när jag läser det här och vad du tvingas kämpa med.

  Vad är det din mamma tror att din pojkvän ska göra? Röva bort dig? Tror du hon skulle få en mer nyanserad bild av personer med annan bakgrund om hon träffade honom sporadiskt och bildade sig en egen uppfattning? Jag vet inte om det stämmer men min bild kan vara att personer som är främlingsfientliga sällan har kompisar, eller träffar, andra med skilda bakgrunder än sin egen och därför känner någon darrande skräck för det ”främmande”?

  Hade en bästa kompis under uppväxten som hade en kille från Sydamerika, det var mycket kamp där kan jag säga från hennes föräldrar. Det knasiga var ju att ju mer de höll på och förbjöd henne desto mer kämpade hon emot så de fick ju en usel kontakt tillslut. Föräldrarna (+ bonusföräldrarna) och deras dotter. Minns att jag fick sitta och medla i timmar mellan dem i vardagsrummet. Det var helt sjukt. Lite förvånad att det finns föräldrar som är såhär än idag, 20 år senare (trodde vi kommit längre i samhället). Fy fan. Känner med dig!

  Vet ju inget om din mamma, men kanske måste hon träffa honom och att han gör ett ovanligt bra intryck på henne?

  Kram

  Hej!

  av det jag har läst mår du alltså dåligt över att du inte får träffa din pojkvän stämmer det? Kan vara att hon är mån om dig och att hon kanske vill träffa din pojkvän så hon blir tryggare med honom . men jag själv som förälder hade varit livrädd om min dotter skulle sova över hos en kille jag aldrig har träffat, inte för att hindra henne men för att jag älskar henne över allt annat och för att jag inte vill att något ont ska hända henne❤️

  Avatar

  Det där känner jag igen. Jag hade samma problem som yngre. Jag fick till slut bryta kontakten med föräldrarna i 2 år. Sedan kunde dem acceptera mina val av partner.

  Det är ingen lätt situation, jag vet.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.