Hem > Forum > Relationer > Årsresumé

Årsresumé

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Negativa aspekter
  Blev ekonomiskt hotad av min storasyster i somras. Mamma skrattade åt mina trauman och sa att jag kunde återkomma när jag upplevt något jobbigt på riktigt. Klippte med henne. En kille som jag trott varit min själsfrände i 16 år visade sig vara en douchbag. Kom in på en konstnärsskola men mobbing/utfrysning tvingade mig att sluta men ändå tvingas betala nästan; 100 000 kr. Jag orkar inte ens vara upprörd över det. Karma is a bitch. Behöver fokusera på min fysiska hälsa resten av livet. Är i riktigt dålig form.

  Positiva aspekter
  Har varit övertygad om att pappa varit döende (falsklarm).
  Gjorde äntligen känslomässigt slut med min bästis.
  Slutade åka till min storasyster och agerade barnflicka. Orkar knappt ens svara när hon ringer. Det där hotet var fan droppen. Vilket litet svin.
  Jobbar extra med det jag utbildar mig till och blir inte utsatt för några kollegiala obehagligheter.
  Det har visat sig att pappa och min lillasyster är de enda jag kan lita på. Det finns något fint i det. Att vi tre hittat tillbaka till varandra. Min lilla systerson är också helt, helt underbar. Jag älskar honom. Har även tre andra tjyssta kompisar som jag känner mig trygg med. Det är okej.

  Nog är det mycket lärdomar som skett under året. Som om Gud varit extra tydlig med mig och där konsekvenserna varit övertydliga; man lär sig först av sina misstag när de upprepas gång efter annan. Här har det varit glasklart. Själsfränden är borta. Tagit reda på vilka som respekterar mig. Börjat sluta låta mig själv utnyttjas av andra.

  Minns att jag gjorde en sån här tråd förra året och skrev någonting där om att jag önskade mig ett snällt år. Det har inte varit snällt. Snarare skoningslöst. Jag vågar därför inte önska mig något om nästa år.

  Var det här ändå skärselden?

  Så hejdå 2022, du kommer nog inte saknas.

  Fint att du kan se det positiva i det mörka!

  Klippa band och knyta band. Låter bra.
  Det gör mig glad att du gör det här för dig själv. Det är du som är viktig i ditt liv!

  En väldigt bra grund för 2023. En ordentlig dos självrespekt och bli ditt livs mittpunkt!

  Trådstartaren

  <3 Tusen tack fina ni!

  Måste säga att det här kanske var toppen att det hände. Kände mig tvingad till att ta dessa beslut. Systern försvann känslomässigt ur mitt inre. Likaså bästa kompisen och själsfränden. Den kreativa banan kanske aldrig var för mig ändå. Glad att jag kan arbeta med det andra istället. Det är väl som att det mesta gjort livet lugnare och mer pålitligt. Trodde jag skulle känna tomrum men då känner jag mer likgiltighet, kanske inte låter som ett framsteg men det har varit så jobbigt att vilja ha dessa i mitt liv när det ju ändå uppenbarligen inte fungerat. Självbevarelsedrift och självrespekt är sannerligen orden!

  Sen får vi inte glömma att allt förändras med tiden. Den kreativa biten kanske inte det är tid för nu, men det är många år kvar. Ingenting är hugget i sten utan du gör det du behöver för dig själv, just nu. Även om det inte är de stora drömmarna vi följer så har de mindre drömmarna lika stor betydelse.

  Älska dig själv.
  Det är framsteg att du känner ett lugn i det du gör idag. Återhämta dig emotionellt nu och ta hand om dig!

  Trådstartaren

  <3 Tack! Så sant också!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.