Hem > Forum > Relationer > Är han psykopat – hjälp mig gå vidare

Är han psykopat – hjälp mig gå vidare

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Jag mår skit efter att en person lekt med mina känslor, hen har betett sig som att hen känner mer men när vi tog upp om känslor så sa hen ”jag ser dig som min bästa vän, jag attraheras av dig och vi skulle kunna vara kk men du känns inte rätt för mig” Sättet personen har flörtat med mig på har dock känts som något mer när jag har frågat vänner runtomkring mig håller dem med. Vill inte gå in på hur exakt. Men jag kan inte gå vidare från detta och jag lär se personen varje dag eftersom vi går i samma klass. Jag har börjat tänka om personen är en psykopat eller liknande då det finns vissa indikationer på detta. Hur går man vidare när man inte kan byta klass för det finns ingen annan (vuxenutbildning)? Jag har försökt med allt känns det som och oavsett vad hjärnan tkr om personen så är känslorna kvar.

  Det är alltid jättesvårt med sådana känslor i ett sånt här sammanhang, men det verkar ju definitivt inte vara personen för dig. Nu känner jag ju inte dig personligen men de allra flesta förtjänar någon som har samma känslor tillbaka och är tillräckligt trygga och kapabla till att visa det. Nu låter det visserligen som att du kanske förstått detta eftersom du säger att hjärnan säger en sak men känslorna något annat. Tycker inte att du ska lägga någon energi på att försöka diagnostisera den här personen, även om det ibland kan kännas som en tröst, utan fokusera mer på dig själv och vad du själv mår bra av som inte inkluderar denne.

  Kanske hjälper det att fokusera på dina mål med studierna och liksom se det större syftet med att vara där och att hen inte är del av den planen överhuvudtaget? Om du inte redan brutit relationen helt till den här personen även som en vän kanske du ska fundera på om relationen faktiskt ger dig något eller om den till övervägande del bara tar energi från dig och gör det svårt att fokusera på studierna? Var öppen, ärlig och berätta det skulle jag säga då. Om du nu inte är rädd för att personen skulle ta till med våld eller något sådant, då är jag nog tyvärr helt fel person att försöka råda dig. Kanske är det värt att lägga mer tid på dina vänner för att liksom hämta ny energi eller bara göra sådant som ni gillar och får er att må bra tillsammans, utan prata eller tänka alls på personen? Eller något helt annat du gillar att göra själv om det funkar. Ibland är det såklart skönt att prata av sig, men det ska inte behöva ta upp hela din vardag för då känns det nog bara svårare att klara sig utan hen.

  OM det nu skulle vara så att det absolut inte funkar för dig med plugget vill jag bara nämna att det faktiskt går att plugga på distans som sistahandsval! Prata med din syv så borde du få hjälp. Har själv läst upp gymnasiekurser på NTI-skolan och för mig funkade det prima och går även att både sänka och höja takten när man vill. Dock kanske det är svårare att byta mitt i en kurs förstås, och vissa behöver hjälp via fysisk närvaro och andra inte. Gör alltid det som känns bäst för dig!

  Trådstartaren

  Tack för att du tog dig tiden att svara, jag får bryta med personen helt känner jag. Men då vi kommer ha mkt grupparbeten kan det bli svårt också. Men jag kommer prata med kuratorn på skolan för att få ännu mera hjälp till att komma över idioten. Tyvärr kan jag inte själv välja distans studier men det hade nog varit en bra lösning om jag inte hade klarat av att vara i skolan. Jag får ta det en dag i taget och tänka att allt händer av en anledning. Tack för tips och bra råd det uppskattas!

  Förstår och lider med dig, men jättebra att du tar tillvara på hjälp som finns! Tycker du verkar klok och stark så du kommer nog ta dig igenom det här, jag tror på dig! 🙂

  Trådstartaren

  Tack! <3

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.