Hem > Forum > Relationer > Är det värt att fortfarande vara ihop?? TW: Våld, depression, ångest

Är det värt att fortfarande vara ihop?? TW: Våld, depression, ångest

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6
 • Avatar

  Jag har varit djupt deprimerad i ett antal år och haft svårt med att klara av studierna. Failar alla kurser jag går på grund av att jag inte kan få mig att göra något.

  Träffade min partner för ca 1år sedan. Sen dess mådde jag bättre och lyckades göra något många av dagarna. Det var så fram till för någon månad sedan. Det som hände som förändrade saker var att min partner och jag bråkade ordentligt.

  Det var om en liten sak. Att vi inte gjorde som han ville göra den kvällen då jag hade gått med på att han fick välja något som jag inte ville eller kunde göra dagen innan.

  Det slutade med att han slog mig ett antal gånger (i huvudet och tog tag i nacken och slog omkull mig) och jag var rädd att folk som gick förbi skulle ringa polisen. Han sa sen förlåt, att han aldrig kommer göra så igen och att han älskar mig. Vi är fortfarande ihop men jag blir rädd av att han bara blir lite irriterad.

  Jag kan inte sluta tänka att allt är mitt fel och att vi skulle ha gjort som han ville istället. Om jag bara hade låtit honom bestämma skulle det inte ha hänt osv. Tyvärr är jag som som lyckas förstöra allt. Jag önskar att jag hade kunnat vara bättre mot honom.

  Det enda jag gör/kan göra är att vara med honom hela tiden eller i samtal med honom då jag inte kan vara med honom (Då han brukar be om det). Men det har börjat bli lite jobbigt då lätt får ångest och blir rädd för att han ska slå mig igen.

  Har börjat tveka angående om han faktiskt älskar mig och om det är värt att fortfarande vara ihop med honom. Får panikångest attacker dagligen då han blir det minsta irriterad då jag blir rädd för att bli slagen. Har även varit mer deprimerad sen första gången han slog mig.

  Jag tror att jag fortfarande älskar honom men är också rädd för honom.

  Avatar

  Läste precis detta och kan inget annat än beklaga eller förhoppningsvis ge något råd.

  Det låter som att relationen har blivit giftig och att bruka fysiskt våld mot sin livskamrat över en skitgrej är absolut INTE okej. Jag själv hade tappat alla känslor och brutit kontakten omgående.

  Varför var du rädd för att polisen skulle bli inblandad? De har utbildning för att kunna hjälpa dig lösa såna här situationer.  Tveka inte att ringa dem om det sker igen.

  För mig låter detta som gaslighting, man kan inte slå någon först sedan sekunden efter säga att man älskar dem. Detta är fruktansvärt förvirrande för en person, speciellt om man är kär.

  Försök att sätta känslorna åt sidan och se på vad som är viktigast, prioritera din egen säkerhet och psykiska välmående. Samtidigt som män inte är några leksaker så ska man inte behöva vara rädd för sin livskamrat.

  Jag hade försökt spela in bevis om detta hände mig och kontaktat polisen, även berätta det för människor som jag kan lita på tex mor, far, syskon eller nära vän.

  Har varit i kontakt med polisen innan angående en helt annan situation men ändå väldigt allvarlig. Dom var väldigt hjälpsamma och vi löste det. Ångrar inte att jag ringde dom när jag var illa ute.

  Jag vet inte vad jag ska skriva mera just nu.

  Ta väl hand om dig

  Avatar

  Man ska alltid gå vid första slaget, ju <3 Det brukar de säga på såna tjejjourer tror jag. Fina du, det här låter allvarligt. Det kan vara så att du fått PTSD pga. att han slog dig. Att det är det som triggas igång sedan när han blir irriterad och du rädd för att det ska ske igen. Jag tycker du ska lämna. Det kanske låter surrealistiskt att jag säger det. Förstår också när man skriver såhär på nätet att det kan kännas absurt när andra uttalar sig med så stora ord om ens innersta <3

  Ja, är det värt att vara ihop? Är det det? Liksom är det det? Jag tror du vet innerst inne. Det kan vara värt det. Det kan varit en engångshändelse och att du kan känna tillit igen. Det kan vara så. Och så kan det också vara av största vikt att lyssna på om intuitionen säger något annat?

  Jag lyssnar gärna vidare här hur som helst om du vill skriva igen! <3

  Avatar
  Trådstartaren

  Tack för era svar. Ska försöka samla in bevis. Tyvärr tror jag att bevisen från första gången tagits bort såg att det fanns en övervakningskamera där det hände men sånt tas väl bort efter ca 24h (tunnelbanestation)? Funkar det att försöka spela in när han medger att han slagit mig (ljud)?

  Ärligt talat vet jag inte riktigt vad jag ska tänka. Jag vet att jag borde göra slut men är väldigt svårt att göra det.

  Avatar

  Hej igen

  Där jag bor finns nästan inga övervakningskameror, men om det har skett i tunnelbanan så har säkert någon annan sett händelsen och kanske sparat på det. Det finns väl människor som arbetar med denna sortens övervakning dygnet runt.

  Hur man går tillväga för att få tag på det vet jag faktiskt inte. Om man polisanmäler händelsen så kan säkert polisen få tag på bevismaterial.

  Om det inte är möjligt att spela in ljud eller bild så kan man ta stillbilder om man fått något fysiskt trauma tex blåmärken eller sår.

  Samtidigt som jag upplever att ditt svar låter mera fokuserat och samlat så hoppas jag att du tar hjälp av en närstående och berättar för dom om händelsen om du kan det.

  Försök att ta avstånd från din livskamrat tills att händelsen har blivit utredd och tills förvirringen har försvunnit. Efter det ta ett beslut om du vill vara tillsammans eller inte.

  När man träffar någon när man redan är sårbar (som med depression i ditt fall) och det resulterar i fysiskt och psykiskt våld så gör det mig väldigt misstänksam mot din livskamrat och blir orolig för dig.

  I ett friskt förhållande brukar man vara beskyddande över den man tycker om, kanske till och med överdrivet beskyddande. Det är uppenbart att du är beskyddande över honom, men du har inte fått tillbaka det du förväntade dig tror jag.

  Skriver ganska trubbigt och det kanske upplevs som känslokallt men jag själv tycker att det är nödvändigt i det här läget.

  Fortsätt gärna att skriva här, det hjälper också en hel del tror jag.

  MVH

  Avatar

  Det är aldrig värt det. Jag har tre osunda relationer i bagaget och de har verkligen påverkat mitt liv negativt.

  Jag förstår inte varför jag stannade kvar, nu när jag ser tillbaka på det.

  Varför ska man offra en del av sig själv för en relation? Det finns sunds relationer och de är bra för ens hälsa 💓

  Avatar

  <3 Jag förstår det. Att göra slut är en jättestor grej. Det som har hänt är iaf inte ditt fel. Det är det verkligen inte. Det är han som får stå för sina handlingar. Han borde även vara mån om att inte göra så du blir stressad varje gång han blir irriterad. Förstår han något av det – alltså läser han av att du får panik då – om du vill säga?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.