Hem > Forum > Närstående > Vuxen son som ej pratar med mig och svälter sig

Vuxen son som ej pratar med mig och svälter sig

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  Jag har en son på 24 år som bor hemma. Han har en ADHD-diagnos och medicinering för det. Jag har vardagligt ej insyn I hur han tar sina tabletter, men har fått bekräftat att han överdoserar. Nu har det slagit över styr sedan årsskiftet och han pratar ej med mig, äter ej och dricker enbart energi-drycker. Han har kontakt med sin mottagning, men har ej inbokade besök så ofta. Jag är nu orolig över hans hälsotillstånd och att han I slutändan med överdoseringen av sin medicin och samtidigt denna självsvält kommer att bli allvarligt sjuk och i värsta fall avlida på sikt. Han är också väldigt isolerad och har ej några vänner, vilket skapar en otroligt stor social isolering. Vet ej vart jag ska vända mig I dagsläget. Den mottagning han har kontakt med är svår för mig att nå, och jag kan enbart lämna meddelanden om att jag vill bli uppringd av hans sjuksköterska aldrig av den läkare han har. Jag kan givetvis ringa 112 I det fall jag upptäcker att han blir akut dålig, men vill gärna ha råd om hur jag I övrigt kan gå tillväga för att slå larm till psykiatrin om det tillstånd han befinner sig I nu, innan det blir akut.

  Tacksam för råd som kan vägleda mig att hjälpa min son!

  Avatar

  Du säger att sonen inte pratar med dig, har ni någon kommunikation överhuvudtaget?

  Jag har inte själv något tips om var du bör vända dig. Istället tycker jag att du ska kontakta Vårdguiden på 1177. De hjälper till med rådgivning och information om var du kan söka hjälp. (https://www.1177.se/Skane/sa-fungerar-varden/att-valja-vardmottagning/sok-vard-pa-ratt-mottagning/)

  Om det är svårt att få kontakt med sonens läkare kanske du kan övertyga sonen att hjälpa honom att byta läkare?

  Ett alternativ om det skulle bli mer akut att kontakta psykiatrisk akutmottagning. Det är då bra att man kollat upp i förväg vilken adress och telefonnummer så att man direkt kan kontakta dem vid behov.

  Hoppas mina tips hjälper lite i alla fall!

  Avatar

  Kanske har du tillgång till en Anhörigkonsulent? Om du har det kan du få någon att prata med som kan tipsa dig om hur du kan gå vidare. Kontakta Socialtjänsten där du bor.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.