Hem > Forum > Närstående > Vuxen son pratar inte med mig om vissa saker

Vuxen son pratar inte med mig om vissa saker

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Hej

  Jag har en vuxen son på 30 år som inte är diagnostisera med npf men har troligtvis någon form av psykisk ohälsa då mycket stämmer in på autism. Jag tycker det är svårt att veta hur jag ska bete mig i olika situationer om det inte är på hans premisser. Hur ska man göra om man vill hjälpa till men han inte vill ha hjälpen med sådant som jag ser som nödvändigt för att det ska bli till det bättre, när han inte vill eller orkar så svarar han inte på mej och sms, ska jag låta det vara och han återigen ska känna sig misslyckad?

  Det låter som en väldigt svår och frusterande situation. Jag tycker absolut inte att du ska känna dig misslyckad när han inte svarar. Det låter som att du är en bra förälder som visar att du ställer upp och vill hjälpa honom.

  Vad tror du det finns anledningar till att han inte vill ha din hjälp?

  Trådstartaren

  Ja det är inte lätt att veta varför han inte vill ha hjälp, jag har nu försökt att läsa mig till i många olika böcker för att försöka förstå hur en person med autism och adhd fungerar och många med ast stänger av helt när det är jobbigt och känner inte av förrän efteråt och det stämmer så himla bra på min son. Jag tror att anledningen till att han inte vill ha hjälp är att han inte själv bett om hjälpen och inte kan tänka sig in i vad det innebär om han inte tar tag i det som jag rekommenderar, han tycker att jag tjatar och sedan om en månad eller två så blir han ledsen och har ångest. Det han tycker är viktiga saker att ta tag i är mer på ett barns nivå. Ska jag leva mitt liv och han får ta tag i sitt på bästa sätt? Det är inte enkelt när man ser sitt barn må dåligt och de inte tar emot råd och hjälp från en förälder. Hur gör ni andra som har vuxna barn med denna problematik?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.