Hem > Forum > Närstående > Vill bekosta utredning själv, tips var vända sig?!

Vill bekosta utredning själv, tips var vända sig?!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Snälla jag behöver tips på bra mottagningar man kan vända sig till för utredning!

  Det gäller min bror som mått otroligt dåligt till och från i hela sitt liv. Han har haft mycket kontakt med vården och psyk men han blir aldrig helt bra. Han har bra perioder men kraschen väntar alltid runt hörnet. Tilläggas ska att han är skild (det dåliga måendet har eskalerat sen skilsmässan) och han har nu två små barn att ta hand om själv varannan vecka. Och det fungerar tyvärr inte så bra de perioder han mår dåligt och kämpar med att överleva själv.

  Vi tänkte bekosta utredning åt honom själva eftersom något måste hända nu! Men var vänder man sig? Jag kontaktade en privat klinik som verkade bra och min bror skickade in en egenremiss. Men i veckan fick han svar att de inte har möjlighet att hjälpa honom och hänvisar honom till vuxenpsykiatrin där det är flera års väntan? Sån otrolig besvikelse!

  Snälla säg att det finns något bra ställe att vända sig till för en utredning man själv betalar? Vi bor tyvärr i småstad men att resa är ju inte omöjligt så länge upplägget för utredningen kan planeras för långväga resande.

   

   

  Finns nog en del ställen, men en helt privat utredning är nog dyrt. Vitruvius i Stockholm gav mig en diagnos.

  Men det är olika på olika ställen i landet. Min första diagnos fick jag hos Cereb i Stockholm dit jag kom på egenremiss. Sedan dess har reglerna i Stockholm ändrats, men andra regioner har kvar egenremisser. Cereb finns på flera orter.

  Men annars är nog väntetiden inte flera år hos psykiatrin. Dock längre än hos privata.

  Riktig lyx är att ha privat sjukförsäkring, då kan man få privat vård utan köer och försäkringen betalar. Vissa har det via jobbet. Inte så man skulle vilja att det var – men så är det. Har man pengar och jobb får man vård snabbt…

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.