Hem > Forum > Närstående > Självmordsförsök.

Självmordsförsök.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Min ena förälder försökte ta sitt liv för några dagar sedan, hamnade i respirator på intensivvårdsavdelning. Är vaken nu men inte alls klar i huvudet. Stundtals kan vi prata typ som vanligt men sen kommer det ut konstigheter, osammanhängande och bara virriga saker.

  Är livrädd att det är permanent och att det ska vara så här nu. Att min förälder som jag minns kommer vara borta och kvar är en person som beter sig som en dement person. Är helt knäckt, både över självmordsförsöket och hur allt är nu. Min partner tycker att jag ska vara positiv men hur fan kan jag?!
  Vill gråta hela tiden och tänker på allt vi förlorat och hur allt var innan det hände. Hur kunde det bli så här..?!

  Avatar

  <3 Oj, förstår att det är chockartat och en extremt otäck upplevelse att ha sin anhörig på intensiven och att det bottnar i ett självmordsförsök. All min värme till dig.

  Jag förstår hundra procent att vara positiv i det här läget är för mycket begärt. Tänker snarare på att ge det tid. Låta alla känslor få finnas. Du är förmodligen också fortfarande i en stor chock? Prata med läkarna om vad de säger och gör för bedömningar kring din förälder. Finns där för din förälder genom att ge kärlek. Ta hand om dig själv extra mycket genom att äta ordentligt, försöka sova om nätterna mm.

  Skickar en stor varm kram!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.