Hem > Forum > Närstående > Självmordsbenägen kompis

Självmordsbenägen kompis

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  Har en kompis som under flera år vid olika tillfällen försökt ta sitt liv..  pga depression och andra personliga saker i hennes liv.  Senast för 2 dagar sen försökte hon 2 ggr att ta sitt liv, men en närstående till henne anade vad som va på gång och ringde ambulansen som kom och hämtade henne, hon va då medvetslös.  Gång på gång skickar sjukvården hem henne för att hon inte lider av nån allvarlig psykisk störning… hon vill ‘bara,’ ta sitt liv…..  tycker detta e jätte konstigt att dom inte kan erbjuda mer hjälp. Som kompis känner man sig frustrerad och maktlös..   någon annan som varit med om detta?   Och vad kan man göra mer än o finnas där o prata?

  Avatar

  Usch vad dåligt att inte få hjälp som helt uppenbart behövs.

  Avatar

  För det första låter du som en fantastiskt fin vän till henne – det hörs verkligen att du bryr dig om henne och vill henne väl.
  Jag kan tänka mig att du känner dig frustrerad över hur vården hanterat detta. Jag tycker det låter som att hon behöver mer djupgående hjälp än vad du som vän kan ge. Du självklart kan lyssna och finnas till som stöd som jag redan hör att du gör, men jag hade rekommenderat henne att prata med en psykolog eller terapeut. Det finns även jourhavande präster samt andra kostnadsfria jourlinjer man kan höra av sig till.

  Det du gör är jättefint. Att lyssna och finnas där räcker. DU räcker.
  Jag hoppas att din vän får den hjälp hon behöver, och jag hoppas att du mår bra.

  Ta hand om dig! <3

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.