Hem > Forum > Närstående > Självmord på jobbet

Självmord på jobbet

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Avatar

  För ett år sedan, typ på dagen, så tog en kollega livet av sig. Vi arbetade inte så nära varandra men ändå tillräckligt nära för att det skulle bli jobbigt. Men det värsta var ändå stämningen på kontoret efteråt. Det satte sig verkligen i väggarna, var riktigt tungt att gå till jobbet och ärligt talat har det inte blivit bättre. Framför allt för att ingen har pratat om det. Vi anställda har inte fått något stöd, ingen av cheferna berätta om vilket stöd vi kunde få… Har någon annan haft en kollega som tagit livet av sig? Hur hanterade er arbetsplats det? Hur har ni själva hanterat det isåfall?

  Avatar

  Vilken jobbig situation. Har du provat att prata om självmordet med någon på din arbetsplats? Har du  någon bra kontakt med den facklige representanten – kanske har hen något bra råd att ge? Hur tänker ni andra här på forumet om den här situationen?

  Avatar

  Har inte varit med om det själv. Jag tänker att arbetsplatsen skulle tjäna på att ta in en föreläsare för att prata om psykisk ohälsa och självmord. Om det kommer någon utifrån som bryter tystnaden, informerar sakligt och bjuder in till diskussion blir det kanske mer hanterligt. Det är en fråga om hälsa hos er anställda, något som ligger i arbetsgivarens intresse, inte minst när det kommer till produktivitet och det ekonomiska.

  Avatar

  Håller med Yellow ovan, ni behöver få hjälp med att hantera detta, av arbetsgivaren. Prata med skyddsombudet, facklig representant eller chefen.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.