Hem > Forum > Närstående > Närstående, vart vänder jag mig?

Närstående, vart vänder jag mig?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Vart vänder jag mig när jag knappt vågar lämna min sambo själv? Det är så mycket just nu, med trolig utförsäkring och en vård som inte fungerar. Dessutom måste vi flytta för att hyresvärden ska renovera huset vi bor i nu. För mycket på en och samma gång.

  Känner mig så jävla kass som måste lägga undan tid från att försöka hjälpa honom och fixa med flytten istället. Samtidigt måste vi ju ut ur denna lägenheten på något sätt.

  Och så måste jag ta mig till jobbet, vara hemifrån under 10 timmar varje vardag. Varje dag är jag rädd att hitta honom död när jag kommer hem.

  Vem kan hjälpa mig att få vardagen att gå ihop med en suicid person, utan att jag går under själv? Om jag faller faller allt. Men jag vet inte om jag orkar länge till.

  Vart vänder jag mig när jag knappt vågar lämna min sambo själv? Det är så mycket just nu, med trolig utförsäkring och en vård som inte fungerar. Dessutom måste vi flytta för att hyresvärden ska renovera huset vi bor i nu. För mycket på en och samma gång. Känner mig så jävla kass som måste lägga undan tid från att försöka hjälpa honom och fixa med flytten istället. Samtidigt måste vi ju ut ur denna lägenheten på något sätt. Och så måste jag ta mig till jobbet, vara hemifrån under 10 timmar varje vardag. Varje dag är jag rädd att hitta honom död när jag kommer hem. Vem kan hjälpa mig att få vardagen att gå ihop med en suicid person, utan att jag går under själv? Om jag faller faller allt. Men jag vet inte om jag orkar länge till.

  Du kan inte förväntas ta hand om allting själv. Om han har några vänner som bryr sig så kan du försöka kontakta dem. Annars får man kanske försöka söka hjälp från kommunen. Han kanske skulle behöva någon anledning att ta sig ut om dagarna, daglig aktivitet eller vad som helst som gör att han kommer utomhus.
  Du ska inte känna att du är kass för att du har fler saker att ta itu med, kanske känns hårt men grejen med att bo ihop med någon innebär vanligtvis inte att man behöver ta hand om den andra personen. Han måste visa att han vill också.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.