Hem > Forum > Närstående > Närstående till självmordsbenägen

Närstående till självmordsbenägen

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Hej,

  min syster har blivit oerhört deprimerad, äter medicin för det osv. Men har skrivit sms till nära vänner/anhöriga osv om att efter helgen så behöver vi inte oroa oss länge för henne. Hon är tycker hon är vuxen nog och avgör att inte ta hjälp. Så vad gör JAG som anhörig ??? Måste hjälpa henne på ett bra/smart sätt! Hjälp snälla!

  Hej, usch vad tungt att se på när anhörig är självmordsbenägen.

  jag har själv liksom många andra såklart ,varit totalt självmordsbenägen. Och förberett ,Dvs slängt dagböcker som jag inte ville folk skulle läsa osv osv. Vad jag kände var ett lugn, ett lugn att nu skulle det iallafall vara över. Nöjd med mitt beslut .

  känns din syster lugn?
  Det smset hon skrev är oroväckande ,såklart.  Jag personligen blev tvångsinlagd. Det måste gå att ordna på nåt sätt för din syster också. Jag vet inte, men varför skulle jag få sån intensiv ”intervention” och inte hon. Kanske kan man ringa polisen i värsta fall som i sin tur antagligen kör henne till närmsta psykakut.

  om jag var du, om jag hade en syster som var självmordsbenägen skulle jag( vet inte vad du har försökt med och inte ) uttrycka hur förkrossad jag skulle bli om hon tog livet,  säga ” jag klarar mig inte utan dig”

  jag har närstående som jag vet skulle bli förkrossade om jag tog livet av mig, de är den enda anledningen till att jag lever, det som håller mig kvar.

  hoppas hon får hjälp snarast. Kram

  Avatar

  <3 Visa att du hör henne. Fråga henne om det är något du kan göra för henne. Tycker även du vänligt ska fråga och kräva ett svar vad hon menar med det innehållet i sms:et.
  Om du får den där isande känslan i magen att något inte är som det ska. Då tar tar med dig systern i en taxi och åker till psykakuten. Om du tvivlar just nu på vad du ska göra åk hem till henne. Var fysiskt vid hennes sida. Sätt dig på sängen hemma hos henne och prata.

  Det låter som att hon är desperat och förmögen att agera impulsivt. Det är ett jättefarligt tillstånd att befinna sig i. Hon är förstås svårt psykiskt sjuk just nu. Mentalt instabil. Hon behöver hjälp. Stabila människor också. Förankras till verkligheten.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.