Hem > Forum > Närstående > Närstående till alkoholist

Närstående till alkoholist

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Jag har ignorerat och ignorerat det. I flera år. Men förra veckan gick det upp för mig att min sambo och min dotters andra förälder är alkoholist.
  Och jag är livrädd.
  Inte för min egen skull.
  Inte ens för min sambos skull.
  Nej för vår dotters skull.
  Jag kan inte skydda henne.
  Förra veckan märkte jag det.
  Hur mycket jag än försöker så kan jag inte skydda henne.
  Jag menar alltså från medberoendet, alkoholismen, skammen etc. Inget har hänt henne fysiskt eller så. Min sambo skulle aldrig medvetet skada henne. Men det spelar ingen roll. Hon kommer ta skada ändå och vad kan jag göra åt saken???

  Hej,

  Förstår att du är orolig och att det är otäckt, väcker mycket farhågor. Tänker att du kan prata med din dotter att pappan är sjuk, att det inte handlar om henne eller är hennes fel att det är så. Tror det kan vara a och o att hjälpa dottern med kontinuerliga påminnelser så hon inte normaliserar det här. Alla barn som har alkoholiserade föräldrar blir inte medberoende per automatik. Däremot tror jag att de som oftare blir medberoende är de som växer upp i miljöer där det inte finns motkrafter som pekar på det dysfunktionella.

  Hoppas dottern kan hitta kärlek i sin pappa ändå och lär sig skilja mellan sjukdom och pappans riktiga personlighet.

  Tänker på er!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.