Hem > Forum > Närstående > Min vän har försökt ta sitt liv flera gånger

Min vän har försökt ta sitt liv flera gånger

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Min vän blev inlagd med LPT för att flera gånger försökt ta sitt liv. Hon var inlagd ganska länge men är nu utskriven mot sin vilja. Jag som vän vet inte vad jag ska göra. Hon har berättat att hon utredds för bipoläritet och att hon själv känner en stor hopplöshet i att det aldrig ska bli bättre. Jag försöker finnas där för henne varje dag. Men är så rädd att jag inte gör tillräckligt, samtidigt som det är svårt för mig att umgås med henne varje dag då jag måste jobba osv. Hon säger att hon inte har någon livsglädje kvar och jag känner att inget jag säger hjälper. Vad ska jag göra? Vad hade ni velat att någon gjort för er? Har funderat på att ibland ta kontakt med hennes mamma som hon har en halvtaskig relation till. Men jag känner inte henne, men vet att hon vet vad som hänt. Jag vill bara få min vän att må bättre och se på livet med lite ljushet igen.

  Hej!
  Som både drabbad av psykisk ohälsa och närstående. Jag vet själv att bara ha någon som lyssnar på en är tillräckligt. Ibland finns det inget man kan säga för att göra situationen bättre. Det bästa är egentligen bara att ställa frågor kring personen tänker, men tänk på dig själv också. Det är helt okej att ta en paus och ta hand om sig själv, för annars blir det i längden svårt att finnas där.

  Vad jag vet så finns det forum/stödlinjer/grupper för närstående till människor med psykisk ohälsa, prova att ställ samma fråga där.
  Lycka till och hoppas verkligen att din får den hjälp h*n får den hjälpen personen behöver snarast. ❤️
  Kramar ❤️

  Avatar

  Hej!

  Släpp aldrig taget om din vän. Han/hon behöver professionellt stöd. Låt inte dina rädslor överföras på din vän.  Personen behöver hjälp och det är akut.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.