Hem > Forum > Närstående > Min son är med i ett kriminellt nätverk. Hur ska man orka?

Min son är med i ett kriminellt nätverk. Hur ska man orka?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Min son är 24 år. Världens finaste och vi har umgåtts ofta tillsammans med hans son som är 4 år. Vi hade en fin och nära relation. Han har ångestproblematik och adhd och jag har hjälpt och stöttat. För 1,5 vecka sedan berättade han för mig att han nu är medlem i ett kriminellt nätverk. Jag ordnade med att han skulle få skydd och jag, tillsammans med andra, ordnade så att han snabbt skulle kunna lämna stan. När jag tog upp detta med honom tackade han nej. Han ville vara kvar i detta gäng. Med tanke på att jag har fler, yngre barn, så var jag tvungen att säga till honom att jag inte kunde ha en gängmedlem närvarande i min familj. Men han valde gänget framför oss och även sin lilla son. Han grät, ville ta sitt liv och bad mig att inte vända honom ryggen. Han har skickat sms och bett mig att inte ta avstånd och skrivit att han älskar mig och att jag är den bästa mamman som finns. Hur ska man orka att neka sitt barn sin tid och uppmärksamhet? Jag har gråtit i 1,5 vecka och det blir INTE bättre. Hjälp!

  Hej!

  Vilken svår situation du är i, jag beklagar verkligen. Jag har själv ADHD och hade mycket ångest när jag var yngre samt har träffat många unga killar i situationen du beskriver. Det är inte alltid lätt att motstå att få känna en viss sorts tillhörighet då, hur fel den än är i längden. Det verkar ju dock som att ni två ändå har en väldigt bra relation i grunden och det måste vara väldigt värdefullt på sikt när man försöker nå en förändring. Beundrar dig oerhört som är stark att försöka lösa detta och skriver här. Personligen tycker jag att du har gjort rätt som har försökt skydda både barn och barnbarn. Jag tror verkligen att din son också uppskattar det hos dig även om han just nu är rätt splittrad.

  Hoppas verkligen att det går bra för er, tänker på din familj. <3

   

   

   

   

   

  Vilken svår situation! Jag kan inte säga om du gjorde rätt eller fel. Jag hade två söner den äldsta dog 25 år gammal i överdos för 6 års sen, den yngsta är nu 25 år och har ADHD, PTSD, ångest och paniksyndrom bland annat. Han lever som kriminell och bor fortfarande hos mig och min man ( inte pappa till sonen). Många har sagt att jag borde kasta ut honom, ställa ultimatum, ta avstånd osv men jag och min man vill inte det, vi skulle nog aldrig mer se honom om han flyttade. Till saken hör att min son är lättirriterad och kan bli vresig och okänslig tror att det beror på hans diagnoser… men jag vill ändå vara i hans närhet och är livrädd att nån dödar honom varje gång han går ut genom dörren.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.