Hem > Forum > Närstående > Lämna självmordsbenägen pojkvän

Lämna självmordsbenägen pojkvän

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
7
 • Avatar

  Jag ser inte hur jag och min pojkvän ska ta oss ur vår förgiftade relation. Han mår väldigt dåligt och ser ingen mening med livet. Varje gång jag tar upp ett svårighet jag ser i vår relation slutar det med att han ligger på golvet och hulkar. Han vrålar åt mig att jag måste ställa allt till rätta och får mig att lova att inte ta upp frågan igen. Han får mig att lova att jag inte ska lämna honom. Jag har lovat att jag inte ska blanda in andra och han har heller inte så många andra nära förtrogna om jag går min väg. Han är aldrig fysiskt hotfull mot mig men hotar ofta med att ta sitt eget liv.

  Ängslig för att han begår självmord jag lämnar honom. Vad ska jag göra och hur ska jag gå till väga?

  Avatar

  Lämna det sjunkande skeppet. För din egen skull. Han drar ju ner dig jättemycket med sina orimliga krav och hot om självmord. Skulle han nu ta sitt liv, vilket många bara hotar med, så har du ingen skuld i det hela över huvudtaget! Det är svårt att göra ett uppbrott när man är så involverad som du är. Bryt upp och försök att söka dig till andra som kan hjälpa till att bygga upp ditt självförtroende igen och börja leva och fungera normalt. Lycka till! Mvh

  Avatar
  Trådstartaren

  Hur ska jag lämna honom utan att han begår självmord? Vad ska jag säga?

  Avatar

  Det är inte upp till dig om han tar livet av sig eller inte det är helt upp till honom. Ett sånt beslut kan bara han styra över i slutänden, det är INTE ditt ansvar. Det finns inga garantier för vad han kommer hitta på om du bryter med honom, kanske skärper han sig och skaffar hjälp, vilket han uppenbart behöver, eller så gör han nåt annat. Han låter sjuk och behöver hjälp och den hjälpen tror jag inte du kan ge honom just nu. Har du några anhöriga eller andra närstående personer du kan söka stöd ifrån? Kram!

  Avatar
  Trådstartaren

  Jag tror det

  Avatar

  Ett tips. Var försiktigt speciellt om du är osäker.

  Antingen menar han allvar eller bara en sjuk manipulativ jävel.

  Min psykiskt sjuka flickvän tog livet av sej natten efter att jag lämnade henne för 4månaders sen.

  Min ängel är nu död. Räddade henne två gånger innan det hände så jag kände till allvaret.

  Kommer nog aldrig kunna förlåta mej själv för det.

  Lycka till fred och kärlek till dej

  Ett tips. Var försiktigt speciellt om du är osäker. Antingen menar han allvar eller bara en sjuk manipulativ jävel. Min psykiskt sjuka flickvän tog livet av sej natten efter att jag lämnade henne för 4månaders sen. Min ängel är nu död. Räddade henne två gånger innan det hände så jag kände till allvaret. Kommer nog aldrig kunna förlåta mej själv för det. Lycka till fred och kärlek till dej

  Vill först beklaga sorgen. Det gör ont att läsa sådant där.

  Sen måste jag faktiskt kolla om jag tolkade dig rätt; menar du nu att vi som lider av självmordstankar antingen ska verkligen göra det eller så är vi sjuka manipulativa jävlar? Är det du som tänker svartvitt eller jag som tolkar fel?

  Det känns oerhört okänsligt att säga så i alla fall. Jag skäms enormt för mina självmordstankar och har mycket skuldkänslor för dem, och är ganska övertygad om att jag är inte den enda på detta forumet som känner samma sak. Det finns säkert otaliga anledningar till att man beter som killen här. Min erfarenhet är att de vanligaste skälen är antingen att hitta en lösning till ett problem eller situation där man inte kan se en annan utväg. Eller att man bär en enorm ilska inom sig och vänder känslan inåt istället för att agera utåt. Själv lider jag bl.a. av svåra trauman med dissociativa symtomen och inte fått någon tillräcklig hjälp för att bearbeta detta. Det är ett helvete att gå igenom och ibland känns det att det finns bara en utväg. Men eftersom jag ”bara” tänkt på det och pratat om det och inte gjort det på riktigt (förutom försökt en gång) gör mig inte till en manipulativ jävel. Egentligen tror jag att minst 99 % av oss är trasiga själar som skulle gynnas mycket mer av förståelse och medkänsla än förhastade bedömningar från främmande människor.

  Men klart att var och en är ansvarig för sina egna känslor och vi måste sätta gränser för att inte falla i det samma svarta hålet själv, oavsett vad det har för konsekvenser när vi gör det. Så det är inte ditt fel att din ängel tog det beslutet, fast jag förstår (eller kan inte förstå om jag ska vara riktigt ärligt) vilken skuldkänsla du måste bära. Precis som det är inte Yellow Hekatus fel hur det blir för killen efter separationen.

  Avatar

  Har själv varit med om samma situation, i mitt fall så gick det som tur är bra, hon lever fortfarande och är i ett nytt hälsosamt förhållande. Det är svårt att säga men du kan inte vara den som bär upp en annan persons liv, i slutändan så måste vi alla hitta våran egen livsglädje och anledning till att leva. För mig slutade det med att jag varit deprimerad och självmordsbenägen sedan den dagen vi gjorde slut. Det är alldeles för lätt att ta på sig andras känslor. Jag säger inte att du ska göra så som jag gjorde men försök tänka på dig själv, inget du gör är för att göra honom illa. Det är det viktiga. Om något blev fel i det jag skrev så svara gärna så kan jag utveckla, vill inte att du ska bli sårad, hoppas att det får bra och ta hand om dig <3

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
7

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.