Hem > Forum > Närstående > Hur berättar man att man mår dåligt?

Hur berättar man att man mår dåligt?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  Jag har under en längre tid haft självmordstankar. Det är först senaste månaderna jag vågat berätta för vården att jag faktiskt funderat på att avsluta mitt liv. Det senaste samtalsstödet vill att jag berättar för mina närmaste för att bygga ett skyddsnätverk. Hur berättar jag det på ett bra sätt? Vad säger jag? Det är ju inte direkt nåt man slänger ur sig över en fika.

  Jag tog mod till mig och berättade för den som brytt sig mest om hur jag mår. Kändes som helt fel tillfälle och taskig tajming men jag fick bra respons och förstår att jag har någon att vända mig till. Det kändes fruktansvärt jobbigt när den berättade att den kände sig liten och maktlös. Jag vill inte sätta någon annan i en tråkig situation bara för att jag mår dåligt. Kan inte tycka att det är viktigare att de får den informationen. Har haft många jobbiga känslor över att jag berättat och vet inte hur jag nånsin ska kunna säga till någon annan att jag Inte vill leva. Den dag jag inte orkar mer vet jag inte ens om jag klarar att säga det igen till den här personen som redan vet. Så hur gör man? Någon med erfarenheter?

  Avatar

  Du är modig som börjat berätta för din omgivning att du mår dåligt och har självmordstankar. Du behöver kanske fundera på om du inte ska ta kontakt med din vårdcentral eller psykiatriska mottagning för att få hjälp att må bättre. Kan du får hjälp av den som du berättade för att du komma i kontakt med vården?

  Om du vill prata med någon utomstående så kan du ringa till MINDS självmordslinje.

  MINDs självmordslinje har öppet 06-24 varje dag och har telefon nr 90101

  MIND har också en chatt som du når via den här länken

  Du kan också mejla till en volontär på MIND och få svar inom 3 dagar på dina mail. Länk till hittar du här 

  Nattetid är det möjligt att ringa

  Jourhavande medmänniska mellan 21.00 – 06.00 på telefon 08- 712 16 80

  Jourhavande präst mellan 21.00 – 06.00 på larmnr 112

  Telefoner och chattar kan var överbelastade men försök igen efter en stund så kan det gå lättare att komma fram då.

  Här på forumet kan du dela dina tankar och svar får du från människor som upplevt liknade saker som du.

  Vänliga hälsningar

  MIND moderator

  Avatar
  Trådstartaren

  Du är modig som börjat berätta för din omgivning att du mår dåligt och har självmordstankar. Du behöver kanske fundera på om du inte ska ta kontakt med din vårdcentral eller psykiatriska mottagning för att få hjälp att må bättre. Kan du får hjälp av den som du berättade för att du komma i kontakt med vården? Om du vill prata med någon utomstående så kan du ringa till MINDS självmordslinje. MINDs självmordslinje har öppet 06-24 varje dag och har telefon nr 90101 MIND har också en chatt som du når via den här länken Du kan också mejla till en volontär på MIND och få svar inom 3 dagar på dina mail. Länk till hittar du här Nattetid är det möjligt att ringa Jourhavande medmänniska mellan 21.00 – 06.00 på telefon 08- 712 16 80 Jourhavande präst mellan 21.00 – 06.00 på larmnr 112 Telefoner och chattar kan var överbelastade men försök igen efter en stund så kan det gå lättare att komma fram då. Här på forumet kan du dela dina tankar och svar får du från människor som upplevt liknade saker som du. Vänliga hälsningar MIND moderator

   

  Jag har gått hos psykolog på vårdcentralen vars bedömning är svår depression och att jag bör medicinera. Blev handgripligen tagen vidare till en läkare som först psykologen pratade med innan jag fick komma in. Efter fem minuter säger läkaren – Du är inte sjuk! Har själv försökt få tid hos psykiatrin i kommunen men då måste jag remitteras av läkare på vårdcentralen. Det finns en psykiater på vårdcentralen och där kunde jag få tid tidigast två månader framåt i tiden. Det känns mest hopplöst, att jag inte orkar försöka för det finns ändå ingen som hjälper.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.