Hem > Forum > Närstående > Förälder till ungdom med ångest

Förälder till ungdom med ångest

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Avatar

  Finns inte mycket stöd att få som förälder när ens ungdom behöver hjälp med ångest. Via BUP finns ingen specifik information/utbildning utan där är allt fokus på den unga. Via detta forum skulle föräldrar kunna hitta och ge hjälp till varandra tänker jag.

  Avatar

  Jag tycker att det är en utmärkt idé. Jag vill också föreslå att man som förälder kan söka hjälp för just detta genom vuxenpsykiatrin.

  Avatar

  Om man har barn med neuropsykiatrisk diagnos brukar det finnas kurser/diskussionsgrupper för föräldrar. PRIMA Neuropsykiatri har i alla fall det, de kan väl inte vara ensamma??

  Men i övrigt famlar man. Det finns mycket information på nätet, men det är ju jättebra om vi kan peppa varandra här! Det är svårt när ungen (nåja …) försvinner in i sig själv och inte går att nå. Som förälder lägger man också allt fokus på den unga, sedan har man ingenting över till sig själv.

  Avatar

  Om man har barn med neuropsykiatrisk diagnos brukar det finnas kurser/diskussionsgrupper för föräldrar. PRIMA Neuropsykiatri har i alla fall det, de kan väl inte vara ensamma?? Men i övrigt famlar man. Det finns mycket information på nätet, men det är ju jättebra om vi kan peppa varandra här! Det är svårt när ungen (nåja …) försvinner in i sig själv och inte går att nå. Som förälder lägger man också allt fokus på den unga, sedan har man ingenting över till sig själv.

  Jag känner med dig. Kan verkligen känna igen mig i det här.

  Avatar

  Indigo Nidunu – Hur går det för dig? Har du haft en bra sommar?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.