Hem > Forum > Närstående > Du har en psykos!

Du har en psykos!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Avatar

  Älskade syster. Hur ska jag få dig att förstå att din verklighet inte finns, att det du upplever bara är din hjärna som spelar dig ett spratt. Jag är så himla orolig för dig. Nu har du slutat att svara i telefon och jag får inte tag i dig. Älskade syster jag går sönder!

  Nej det är ingen som smyger runt ditt hus, lägger loppägg i din tvätt korg och smittar dig med annan ohyra, det är ingen som förföljer dig med bil, ingen som talar illa bakom din rygg i affären eller är ute för att spionera på dig. Det är ingen som tar sig in i ditt hus och gör alla dessa hundratals små saker som du lägger märke till – bara för att jävlas. Det är du själv som är sjuk och sjukdomen skapar hjärnspöken. Listan över allt du påstår kan göras hur lång som helst och det bara fortsätter. Du har isolerat dig, har inga vänner kvar. Min glada fina, snälla syster. Hur ska jag hjälpa dig?

  Jag har ringt runt, jag har pratat med folk överallt känns det som. Vänd dig dit och vänd dig dit men ingen verkar kunna hjälpa. Du måste vilja själv. Ja det är ju käckt, det är ju vi som har fel enligt dig, du är ju inte sjuk. Älskade syster hur ska jag få dig att förstå? Vart vänder man sig.

  Jag, en desperat storasyster som bor 60 mil bort.

  Avatar

  Älskade syster. Hur ska jag få dig att förstå att din verklighet inte finns, att det du upplever bara är din hjärna som spelar dig ett spratt. Jag är så himla orolig för dig. Nu har du slutat att svara i telefon och jag får inte tag i dig. Älskade syster jag går sönder! Nej det är ingen som smyger runt ditt hus, lägger loppägg i din tvätt korg och smittar dig med annan ohyra, det är ingen som förföljer dig med bil, ingen som talar illa bakom din rygg i affären eller är ute för att spionera på dig. Det är ingen som tar sig in i ditt hus och gör alla dessa hundratals små saker som du lägger märke till – bara för att jävlas. Det är du själv som är sjuk och sjukdomen skapar hjärnspöken. Listan över allt du påstår kan göras hur lång som helst och det bara fortsätter. Du har isolerat dig, har inga vänner kvar. Min glada fina, snälla syster. Hur ska jag hjälpa dig? Jag har ringt runt, jag har pratat med folk överallt känns det som. Vänd dig dit och vänd dig dit men ingen verkar kunna hjälpa. Du måste vilja själv. Ja det är ju käckt, det är ju vi som har fel enligt dig, du är ju inte sjuk. Älskade syster hur ska jag få dig att förstå? Vart vänder man sig. Jag, en desperat storasyster som bor 60 mil bort.

  Usch visst är det jobbigt – min syster har inte psykoser men Alzheimer som ger liknade symtom. Jag är oxå långt borta.

  Har din syster varit sjuk länge? Har hon någon diagnos?

  Avatar
  Trådstartaren

  Indigo Dykaga

  Hej!

  Nej hon har ingen diagnos. Jag upplever det som att hon varit sjuk minst nåt år. Det har kommit smygande och till en början förstod jag inte att saker hon berättade om inte var sanna. Jag försöker få hjälp men ingen verkar kunna erbjuda det. Jag utgår från att det är en psykos med tanke på hur tufft livet har varit mot henne och hoppas att det inte är nåt annat typ schizofreni. Tack för att du frågar <3

  Alzheimer är en jävlig sjukdom 🙁

  Avatar

  Hej!

  Du är inte ensam. Har världens finaste storebror som varit i psykostillstånd i tre år och som konstant sagt nej till hjälp. Det känns sjukt när jag skriver det. Sjukt att det på något sätt blivit den nya verkligheten. Arbetar fortfarande med att försöka få honom inse så han kan ta hjälp.

  Du är inte ensam. Jag vet att det är svårt.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.