Hem > Forum > Närstående > Barn till alkoholist

Barn till alkoholist

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Avatar

  Hej

  Min far drack sprit i perioder för att döva sin ångest. Det har präglat hela min familj både när jag och mina syskon var små och när vi var vuxna. Vår uppväxt var våldsam.

  Avatar
  Trådstartaren

  Funderar över hur detta präglat mitt liv – och vilka erfarenheter har ni av missbrukande anhöriga… Hur har ni hanterat våldet?

  Rädda Barnen är en mycket fin organisation som kan hjälpa många!

  Avatar

  Att växa upp i en dysfunktionell familj med missbruk är nåt som präglar ens person vare sig man vill eller inte. Jag har gått på Al-Anon-möten vilket hjälpt mig mycket.

  Avatar
  Trådstartaren

  Hmm men hur har ni påverkats av att ha det här våldet runt er – själv känner jag att jag blivit orädd för våld. Jag märker att jag inte blir lika upprörd som människor i min omgivning av våld. Min bror har däremot blivit väldigt skygg och aggressiv. Vi har båda pappas heta temperament. Båda skyller vi på att det är vår far är grundorsaken till våra reaktioner på våld. Men lösningen blir olika – min bror skyr höga röster och bråk medan jag känner att det inte bekommer mig alls. Ingen som idgar våld skrämmer mig i stunden…  Jag är helt iskall när det smäller … men vad är vanligaste sättet att reagera tänker ni?

  Avatar

  Jag tror att alla reagerar olika, men det är vanligt att man inte längre reagerar “som vanligt” vid våldsamma situationer..

  (jag tänker på de gånger jag blivit utsatt för våld i hemmet med min sambo, tillslut så reagerades jag knappt, jag väntade mig det värsta hela tiden och brydde mig väldigt lite om vad som skedde)

  Det var någon gång efter att jag kommit ifrån min sambo, inte långt efter separationen – men ändå, så kunde jag nästan söka upp våldsamma situationer, se våldsamma filmer…vet inte riktigt varför, för att chocka kroppen, eller för att se hur jag reagerade, men jag kan fortfarande ha ett lite rubbat förhållande till våld..

  Men jag hoppas att du får god hjälp, att du har stöd ifrån psykolog, familj, vänner..

  Ta hand om dig. Lycka till.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.