Hem > Forum > Närstående > Äldre brors liv är i fara och familjen hotas

Äldre brors liv är i fara och familjen hotas

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
 • Avatar

  Hej!

  Jag vill börja med att förklara situationen från start till slut ur mitt och familjens perspektiv och sen förklara hur vi har försökt att bearbeta och hantera problemet.

  För sex månader sen började min äldre brors liv att falla ihop. Han har gått igenom många svårigheter under åren, t.ex. haft många relationer med människor förstörda och misslyckats flera gånger med sina studier, sporter och annat. Lite kortfattat så fick han smällar gång på gång, så mycket att han rasade ihop och slutade våga ta initiativet att göra sakerna som han egentligen älskar. Sorgligt nog var det under samma period som han vände sig till den dagliga narkotika användningen (rökning), och det drog ner honom ännu djupare med tiden. Det har nu ca gått 6 månader sen han lämnade rummet sist, under den tiden har han tagit sig djupt in i det här med religion och framställt några riktigt extrema religiösa synpunkter på livet. Det byggdes också på med tiden, till en stadie där han började få mord- och suicidtankar. Han började att skära sig. ”Människor lever fel i världen” hävdar han och att det är hans plikt och ansvar att lösa det. Det tankesättet har som sagt förstört honom till en grad där han börjar se familjen (som egentligen är de enda som verkligen bryr sig om honom) som fiender. Han hittar på slumpmässiga datum konstant och säger att det här ska hända dagen x och om det inte gör det så kommer jag att bränna upp mig själv och hela huset etc. Hittills har han inte gjort det, tack och lov. Men det har alltså kommit till en stadie där familjen hotas och på allvar känner rädsla från vad som kan hända.

  • Vad vi har gjort i hopp om att lösa problemen under dessa 6 månader?

  Vi har tagit kontakt med polisen x antal gånger, dem har vart hemma hos oss och träffat honom, han har till och med åkt in till polisstationen. Vad gav det för nytta? Jo, han blev hemskickad efter några timmar eftersom dem inte hade en riktig anledning att hålla kvar honom där. Han hade inte hotat att mörda någon eller använt sig av våld på så sätt då.

  Vi tog smällen. Men situationen blev naturligtvis 10 gånger svårare efter den händelsen eftersom han såg oss alla som fiender och som att vi var ute efter att förstöra hans liv, snarare än att förbättra den.

  Vi tog kontakt med psykiatrin. Såklart tog det tid att övertyga honom att åka på dessa möten, men till slut så gjorde han det. Han fick träffa MINST 5 läkare på ca 20 besök innan dem kunde dra slutsatsen om att han lider av en bipolär sjukdom och har en allvarlig psykisk ohälsa, samt ätstörningar (är psykmottagningen verkligen så illa i det här landet eller är det vanligt att processen tar så lång tid??).

  Hur som helst, vi fick ett läkarintyg som förklarar allt detta, dvs narkotika användningen och dessa psykiska sjukdomar som han lider av. Vid en annan händelse i hemmet när det gick överstyr kontaktade vi polisen. Gissa vad? Dem åkte hem till oss, pratade med honom i ca 30 minuter och åkte iväg. Tydligen kunde dem inte göra mycket mer eftersom han inte hade använt sig av våld eller gett dem samma intryck som vi hade förklarat det, även fast dem kunde se att han har skurit sig själv. Vi tog smällan ÄNNU EN GÅNG, fast 10 gånger hårdare!!

  Men nu får det vara nog. Det har blivit så illa att det gått över till hot om att allvarligt mörda sig själv och alla andra om ”änglarna inte flyger ner till jorden och lyfter upp han”, det är tydligen det han förtjänar efter all misär som gud fått honom att gå igenom under sina år.

  Allt det här står med i läkarintyget. Jag tycker att det är helt sinnessjukt hur en läkare kan ge ett sånt intyg men samtidigt låta bli att agera genom att involvera polis eller andra anhöriga bara för att vi har ett system som säger att en vuxen människa endast kan få psykisk hjälp om dem själva söker den (snälla korrigera mitt påstående om jag har fel).

  Vad ska vi göra? Snälla ge mig förslag på vad som är bäst att göra vid det här laget. Jag vill inte ringa polisen och få honom hemskickad ännu en gång, det har verkligen gått för långt nu.

  Jag vill poängtera ut att han är väldigt duktig på att manipulera folk, det är väl av den anledningen det tog läkarna så många träffar med honom att dra slutsatsen om att han verkligen lider av psykiska sjukdomar. Vi har inte tagit kontakt med polisen efter att vi fick tag på detta läkarintyg, men vi är alldeles för rädda att ta kontakt igen.

  Tack på förhand.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.