Hem > Forum > Må piss > Vill bara försvinna

Vill bara försvinna

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Hej jag har återkommande tankar om att jag är en börda för alla jag känner. Allt jag gör är att dra ner dem med mitt självhat och problem. Känns som att ingen ens skulle märka av att jag försvinner. Alla skulle bara tjäna på om jag försvann… Är jag den ända som känner såhär? Varför lever jag ens?

  Hej!

  Det jag vill att du ska veta är att man aldrig är ensam, trots att man ofta kan känna sig ensam med något, så finns det många som känner precis som du. Att man är värdelös, att livet är meningslöst och att ingen skulle bry sig om man försvann till exempel.

  Alla människor är olika och unika på sitt eget sätt, det finns bara en av dig på jorden, och du duger och är fin PRECIS SOM DU ÄR, kom ihåg det! Människorna du har i din omgivning bryr sig, även om de kanske inte är så bra på att visa det ibland, och om du tog livet av dig skulle det påverka de i din omgivning mer än vad du tror. De skulle bli helt förkrossade om du inte fanns vid deras sida, vissa skulle även bli ”arga” på sig själva och ångra att de inte visade hur mycket du betydde för de, och hur mycket de brydde sig om dig! Och även om det kanske är mörkt just nu, så är framtiden ljus, och det finns så mycket att leva för. Tänk på din framtid. Hur kommer du leva? Vad kommer du göra/jobba med? Kommer du ha uppnått dina drömmar?. Det finns som sagt så mycket att leva och kämpa för, så ge aldrig upp!

  Jag vill att du (för dig själv) skriver en lista på tio saker som är BRA med ditt liv, som du kan läsa någon gång ibland när du behöver påminnas om att ditt liv ÄR värt att leva. Sen kan du också fundera på om du ska gå och prata med någon om du inte redan gör det. Det kan vara vem som helst som du litar på och känner att du kan prata ut med. En vuxen, en kompis eller en kurator till exempel. Det viktigaste är att inte hålla allt inom sig, för att prata med någon kommer få dig att må så mycket bättre!

  Hoppas mitt svar hjälpte något, och hoppas du mår lite bättre snart!

  Trådstartaren

  Hej! Det jag vill att du ska veta är att man aldrig är ensam, trots att man ofta kan känna sig ensam med något, så finns det många som känner precis som du. Att man är värdelös, att livet är meningslöst och att ingen skulle bry sig om man försvann till exempel. Alla människor är olika och unika på sitt eget sätt, det finns bara en av dig på jorden, och du duger och är fin PRECIS SOM DU ÄR, kom ihåg det! Människorna du har i din omgivning bryr sig, även om de kanske inte är så bra på att visa det ibland, och om du tog livet av dig skulle det påverka de i din omgivning mer än vad du tror. De skulle bli helt förkrossade om du inte fanns vid deras sida, vissa skulle även bli ”arga” på sig själva och ångra att de inte visade hur mycket du betydde för de, och hur mycket de brydde sig om dig! Och även om det kanske är mörkt just nu, så är framtiden ljus, och det finns så mycket att leva för. Tänk på din framtid. Hur kommer du leva? Vad kommer du göra/jobba med? Kommer du ha uppnått dina drömmar?. Det finns som sagt så mycket att leva och kämpa för, så ge aldrig upp! Jag vill att du (för dig själv) skriver en lista på tio saker som är BRA med ditt liv, som du kan läsa någon gång ibland när du behöver påminnas om att ditt liv ÄR värt att leva. Sen kan du också fundera på om du ska gå och prata med någon om du inte redan gör det. Det kan vara vem som helst som du litar på och känner att du kan prata ut med. En vuxen, en kompis eller en kurator till exempel. Det viktigaste är att inte hålla allt inom sig, för att prata med någon kommer få dig att må så mycket bättre! Hoppas mitt svar hjälpte något, och hoppas du mår lite bättre snart!

  Hej vill bara säga att det du skrev hjälpte mig lite. Att veta att man inte är ensam och ändå har någon känns mycket bättre än att vara fast i sina egna tankar.

  Tipset med att jag skulle skriva upp saker hjälpte enormt och fick mig att inse att det finns mer till mitt liv än jag trodde.

  Så från botten av mitt hjärta, tack. Utan ditt svar vet jag inte vad jag hade gjort. Du hjälpte mig verkligen.

  Men varför tror du att du är en börda för omgivningen? När man är nere och livet är jobbigt kan man tänka i banor som inte har nåt med verkligheten att göra. Men livet är ju inte konstant jobbigt, kommer hända mycket underbart också! När något tar slut t.ex. börjar nåt nytt, ny partner, nya vänner, nya chanser… även om allt kanske inte kommer direkt. Var nyfiken och ha positiva förväntningar och det blir en självuppfyllande profetia. Ungefär som elitidrottare visualiserar bra resultat innan en tävling. Försök släppa gamla tråkigheter om du har tråkiga upplevelser, älta aldrig, se framåt! Hoppas du mår bättre snart!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.