Hem > Forum > Må piss > #VerkligenEttVärdelöstLiv

#VerkligenEttVärdelöstLiv

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Avatar

  Jag vet inte hur jag ska börja men jag mår verkligen piss och det har jag gjort nu i (typ länge nu ), det finns dagar där jag googlar på självmordsmetoder som passar mig. Jag är nu i 20 års åldern och har faktiskt planerat mitt liv och vad jag ska göra de kommande 10 åren och det är studera och skaffa jobb. Jag har liksom ingen annan orsak att leva. Jag fattar inte varför men det börjar kännas väldigt tungt asså och livet känns surt, ibland önskar jag varje gång jag går och lägger mig att jag inte ska vakna dagen efter. Det känns som ett spel där man är tvungen att spela varenda jävla dag. Jag har försökt att intressera mig i andra hobbyn som sport och tv spel men det funkar fan inte, och det kanske beror på att jag har alltid varit isolerad under min barndom och nu väljer jag att isolera mig själv. Jag växte upp med två systrar som är äldre än mig och i vår kultur så gäller det att killar leker för sig själva och tjejer leker för sig själva vilket var fett jobbigt för mig, eftersom jag hade inte så kallad “kompis” som jag kunde tillbringa tid med. Och än idag har inte någon att vara med även om jag nu har bröder. Jag är så jävla trött för jag orkar inte, jag har verkligen försökt att skaffa mig vänner men det går inte. Antingen så utnyttjades jag eller så mobbades jag vilket gjorde att jag tog bort helt kompis relationen. Nu till själva saken och det är självmordstankar som har funnits i mitt huvud nu flera år. Varför finns det inte bara en off-switch knapp där man helt enkelt trycker på en knapp och allting bara över? Kan man inte få dödshjälp? det är ändå en fundamental rättighet? Jag valde inte att födas? vilket är också konstigt för varje gång man pratar om självmord så säger alla “ohh, men dina anhöriga då, det är ju dem som kommer bli ledsna” och till det påstående vill jag bara säga bull shit, varför ska jag lida för att någon annan ska känna lycka eller vara glad av någon anledning? Jätte konstigt att andras känslor ska kunna bestämma om jag lever eller dör? Så jag mår verkligen piss och söker numera dag in och dag ut på metoder som inte är smärtsamma och som är lätt att få tag på . Jag känner ingen mening med livet förutom då studier och jobb, men jag är verkligen rädd om vad som skulle hända om jag en dag helt plötsligt hoppar av studierna och jobbet?

  Avatar

  Du förmedlar med din text att du mår riktigt dåligt. Hur känner du för att ta kontakt med din vårdcentral eller psykiatrisk mottagning? Kan du tala med din familj?

  Mind har en självmordslinje 90101 och en chatt (klicka på här) där du kanske kan få en till en samtal med en volontär. Du kan oxå maila på följande adress [email protected]

  Du är anonym på chatten och på telefonen precis som du är anonym här.

  Avatar
  Trådstartaren

  vårdcentralen eller psykiatrisk mottagning kommer typ be mig att prata med familjen eller att jag få väl tabletter mot deppression. Familjen förstår inte hur jag mår oavsett hur många gånger jag förklarar för dem och frågan om självmord är förr kontroversiellt i min familj så det är helt enkelt ingen ide än att bara stoppa i sig några sömnpiller eller något och förhoppningsvis inte vakan igen.

  Avatar

  Nyfiken fråga har du talat med en Vårdcentral /Psykmottagning och vet att de kommer att säga så eller tror du på förhand att de kommer att säga visa saker?

  Tabletter mot depression är bra för många – hjälper inte alla men många blir hjälpta så de kommer ur den värsta negativa känslan så att man kan ta tag i sitt liv?

  Ja det är svårt att förstå att någon är psykiskt sjuk eller belastad för dem som står utanför – kanske din familj skulle må bra av att träffa någon som vet mer om det här och som kan förklara det du säger till dem? Jag har mycket psykiska sjukdomar och belastningar i min familj- har sett det sedan barnsben och ändå är det så svårt att förstå hur andra mår…

  kram

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.