Hem > Forum > Må piss > Självskadebeteende och student/bal, hjälp!

Självskadebeteende och student/bal, hjälp!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Trådstartaren

  Hej!

  Jag har tidigare haft ett självskadebeteende men har fått några återfall igen. I år tar jag studenten och kommer också ha bal. Har redan börjat få ångest om hur jag på bästa sätt ska kunna täcka mina ärr. Hittat två stycken skit fina klänningar som jag vill ha men båda är med bara axelband. känns ju lite tråkigt att sätta på en vanlig kofta över, så behöver all tips om hur jag kan täcka det på bästa sätt! (Ingen i min närhet vet om att jag börjat skada mig igen och vill gärna hålla det så!) ni kanske vet någon fint man kan ha på armarna om sig eller något

  Jag har aldrig haft självskadebeteende i form av att göra presenta ärr och därför är jag ingen expert. Men kan du försöka hitta källan till varför du börja igen? Jag tar också studenten till sommaren och därför kan jag tro att du känner en stor stress just nu. Kan du lägga över denna frustration någon annanstans, göra någon lite ledsen genom att visa dina sår och förstå att det gör andra ledsna?
  Du vill inte ha en balklänning med spets på armarna så att det täcker lite?

  //Hälsningar en vän

  Trådstartaren

  Tack för ditt svar!

  för några år sedan var jag ganska öppen med mina känslor men för typ ett halvår sedan så stängde jag av helt, allt blev för jobbigt helt enkelt. Därför har jag svårt att berätta mer allvarliga saker om det inte kommer på tal, är rädd för att folk ska tro att jag vill ha uppmärksamhet, vilket jag absolut inte vill. Jag vet att dom i min närhet förr eller senare kommer att se dom men jag är inte stark nog för att det ska hända idag, eller nästa vecka. Jag har velat ha den typen av modeller på klänningarna i 3 års tid, hade önskat att det fanns något som är lite ”finare” som man kan slänga på sig. Sen också att jag inte vill visa mina ärr för hundra stycken människor :(. Ska även på spa med min familj om 3 veckor, så har panik för det! Sen ska jag även åka och prova balklänningar om 3 veckor, kommer det se konstigt ut om jag sätter på mig en kofta över klänningarna?

  Åh gud så många frågor, bara cirkulerar om och om i mitt huvud 🙁

  Hej.

  När jag läser din text funderar jag på lite olika strategier.

  (Läs dem bara som mina tankar, och ta med dig det som du tycker passar med dina tankar.)

  1. Dina känslor

  Du har de känslor du har, eller inte har. Du är du oavsett vart du placerat dina känslor. De får lov att komma och får lov att vara där de är. (När jag tänker så själv behöver jag inte döma mig.)

  2. Dina nära/din omgivning

  Kanske skulle du kunna formulera dina tankar (som du gör här) i text och i texten även berätta precis som du känner, d.v.s att du inte vill göra något väsen av det, men att du vill att de ska veta om det. Berätta hur du önskar bli bemött, vilket kan vara en god hjälp till dem då många är osäkra på hur de ska reagera/agera.

  3. Dölja ärr

  Visst vore det väl helt underbart om du inte behövde bry dig alls på detta, men nu är det som det är… du vill dölja dem. (Fast det är ganska skönt när man kommer över tröskeln och tänker: ”So what, så här illa mådde jag förut, men inte nu.” De är där och står för något. Nu bryr jag mig inte om dem längre. Typ likt en tatuering som inte är aktuell, men som ändå finns kvar.)
  Jag får en bild framför mig av skridskoåkare som täcker sin hud med beige tyg. Finns det kanske någon sådan klänning?
  Har du funderat på att hitta något väldigt tunt, typ kroppsnära underställ, när du provar ut?
  Det finns ursnygga fina klänningar som har långa ärmar.

  4. Undvika beteendet

  Du duger, oavsett om du skadar dig eller inte. Du har rätten att få lov att göra ärr på din kropp, men frågan är om du måste? Måste du så måste du! Vad är egentligen vinsten? Kortsiktig eller långsiktig? Kan du vinna ändå genom att byta ut det med något konstruktivt? Bara du kan veta.
  Kanske, kanske, kanske skulle du kunna låta dessa ärren blekna lite tills det är dags för studentbal.

  5. Ha kul

  Detta är din upplevelse, din studentfest. Jag skulle vilja sända massor av önskningar till dig att du i provrummet tittar på dig själv och ler. Där är du och du ska tycka att detta är en bra sak. Se ditt att ha kul när du provar ut klänningen, när du kollar in den i garderoben och när du klär på dig på balens dag. Känn dig vacker och fin oavsett vilket klädesplagg du har. Sträck på dig och var en kvinna på väg fram med självklarhet. Det är det som kommer göra att du skiner ut skönhet. Dina ärr kommer i skuggan och du i solen. Visst får du väl lov att ha lite kul? 🙂

  Trådstartaren

  Tack snälla för en jätte fin och peppad text! Varit skadefri nu i 2 veckor och det känns bra än så länge. Köpte min dröm klänning i helgen och sket fullständigt i alla andra, försökte bara fokusera på att hitta min klänning. Student och bal dagen skrämmer mig fortfarande men får försöka ha bra stöd runt om kring mig. Har otroligt bra läkekött så det ser inte så allvarligt ut iaf. Tack igen för en jätte bra text❤️

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.