Hem > Forum > Må piss > Schizoaffektiv, det nya livet ingen förstår

Schizoaffektiv, det nya livet ingen förstår

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  Jag har efter en 7 års lång psykologkontakt och en 14 månader lång utredning fått min diagnos, Schizoaffektiv syndrom bipolär form.

  -äntligen.

  Det inga i min omgivning verkar vilja se är att xeplion injektionerna (antipsykotiskt läkemedel) och litiumet (för humörsvängningar bla) bara lindrar symptomen. De medför också biverkningar som jag gärna skulle stå utan. De har total förintat mitt sexliv och drift bla. Jag kan fortfarande höra röster, jag kan fortfarande vara paranoid och jag kan fortfarande må piss. Det är visserligen inte hela tiden utan till och från jag mår så. Men det jag får höra är ”du mår mycket bättre nu va”? ”Du ser piggare ut” etc. Det kanske ser så ut på utsidan men jag mår fortfarande piss, det är så mycket kvar att göra och jobba på. Jag blir så frustrerad. Jag känner mig ensam i mörkret, jag mår piss.

   

  -En 21 årig kille som försöker sitt bästa men ibland är det tufft.

  Avatar

  Hur skulle du vilja bli behandlad?

  Avatar

  Jag har efter en 7 års lång psykologkontakt och en 14 månader lång utredning fått min diagnos, Schizoaffektiv syndrom bipolär form. -äntligen. Det inga i min omgivning verkar vilja se är att xeplion injektionerna (antipsykotiskt läkemedel) och litiumet (för humörsvängningar bla) bara lindrar symptomen. De medför också biverkningar som jag gärna skulle stå utan. De har total förintat mitt sexliv och drift bla. Jag kan fortfarande höra röster, jag kan fortfarande vara paranoid och jag kan fortfarande må piss. Det är visserligen inte hela tiden utan till och från jag mår så. Men det jag får höra är ”du mår mycket bättre nu va”? ”Du ser piggare ut” etc. Det kanske ser så ut på utsidan men jag mår fortfarande piss, det är så mycket kvar att göra och jobba på. Jag blir så frustrerad. Jag känner mig ensam i mörkret, jag mår piss. -En 21 årig kille som försöker sitt bästa men ibland är det tufft.

   

  Hej jag förstår hur det känns. Har själv haft en psykos och fått sånt medicin, vilket lindrar symtpom men det gör ju inte en frisk. Trvärtom kan det kännas jobbigt för man blir trött o m.m. andra biverkningar. Det känns som det påverkar så mkt…. Men vad skulle du vilja ha för behandling eller ha för att bli bättre? Själv tror jag en sån sjukdom kanske inte är något som man måste ha hela livet, men är ingen expert på de…. Tråkigt att du fått de när du bara är 21 år.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.