Hem > Forum > Må piss > Panik oro för hjärtat

Panik oro för hjärtat

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
 • Trådstartaren

  Hej!

  Jag känner att jag behöver skriva av mig om detta och hoppas att någon har liknande erfarenheter.

  Jag fick min första panik yrsel attack när jag var 19, den var tillfällig, snabb och skrämde mig rejält just då! Har lärt mig att okunnskap föder rädsla, jag trodde först att jag fick lågt blodtryck eftersom jag blev så yr eller att det var något annat fysiskt fel, antar att alla innerst inne hoppas på det. Jag levde med smått social fobi, generell oro och kunde kontrollera det fram tills jag blev 26 och brakade ihop på jobbet utav stark yrsel, ångest och tog då tag i problemet på riktigt eftersom jag blev sjukskriven. Jag har kommit fram till att jag lider utav fobisk yrsel, panik ångest och generell oro (GAD), jag testade SSRI (sertralin) fram och tillbaks i ett års tid och det fick mig på benen, men jag förlorade så mycket annat som jag behöver i mitt liv som uppskattning utav mat, känslor (exempelvis gråta till en film), samt sexlust. Slutade helt med SSRI och bytte till Mirtazapin som jag tycker funkar bra för mig då aptiten och sömnen förbättras.

  Jag har lärt mig att acceptera denna delen utav mig själv tack vare ett program som heter ”Panic away”, den har främst räddat mig från att få panik attacker i tex affärer eller långa bilturer, det bästa sättet att inte få en panik attack är att vilja ha en (rädsla föder mer rädsla).

  Men nu sedan 4 månader tillbaks så har jag börjat oroa mig för hjärtat, jag tror att minsta dubbelslag eller annat stickande som avviker från det normala ska sluta med katastrof!! håller på att bli galen! Detta har aldrig varit ett problem innan och jag är övertygad om att det är psykiskt enbart då jag styrketränar och är ganska så medveten om kost och annat.

  Mina nuvarande lösningar ska bli att börja motionera i samband med styrketräningen då de ska ge bättre effekt psykiskt, har även bokat tid nu i början på nästa år hos en vårdcentral och ska göra en stor hälsokontroll som involverar EKG och andra tester, mitt psyke kanske lugnar sig om jag får på papper att hjärtat är fullt friskt.

  Finns det någon annan som haft/har liknande oro?

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.