Hem > Forum > Må piss > Panik oro för hjärtat

Panik oro för hjärtat

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  Hej!

  Jag känner att jag behöver skriva av mig om detta och hoppas att någon har liknande erfarenheter.

  Jag fick min första panik yrsel attack när jag var 19, den var tillfällig, snabb och skrämde mig rejält just då! Har lärt mig att okunnskap föder rädsla, jag trodde först att jag fick lågt blodtryck eftersom jag blev så yr eller att det var något annat fysiskt fel, antar att alla innerst inne hoppas på det. Jag levde med smått social fobi, generell oro och kunde kontrollera det fram tills jag blev 26 och brakade ihop på jobbet utav stark yrsel, ångest och tog då tag i problemet på riktigt eftersom jag blev sjukskriven. Jag har kommit fram till att jag lider utav fobisk yrsel, panik ångest och generell oro (GAD), jag testade SSRI (sertralin) fram och tillbaks i ett års tid och det fick mig på benen, men jag förlorade så mycket annat som jag behöver i mitt liv som uppskattning utav mat, känslor (exempelvis gråta till en film), samt sexlust. Slutade helt med SSRI och bytte till Mirtazapin som jag tycker funkar bra för mig då aptiten och sömnen förbättras.

  Jag har lärt mig att acceptera denna delen utav mig själv tack vare ett program som heter ”Panic away”, den har främst räddat mig från att få panik attacker i tex affärer eller långa bilturer, det bästa sättet att inte få en panik attack är att vilja ha en (rädsla föder mer rädsla).

  Men nu sedan 4 månader tillbaks så har jag börjat oroa mig för hjärtat, jag tror att minsta dubbelslag eller annat stickande som avviker från det normala ska sluta med katastrof!! håller på att bli galen! Detta har aldrig varit ett problem innan och jag är övertygad om att det är psykiskt enbart då jag styrketränar och är ganska så medveten om kost och annat.

  Mina nuvarande lösningar ska bli att börja motionera i samband med styrketräningen då de ska ge bättre effekt psykiskt, har även bokat tid nu i början på nästa år hos en vårdcentral och ska göra en stor hälsokontroll som involverar EKG och andra tester, mitt psyke kanske lugnar sig om jag får på papper att hjärtat är fullt friskt.

  Finns det någon annan som haft/har liknande oro?

  Avatar

  Hej! Jag har exakt samma som du…Lider av paniksyndrom, gad. Jag har sen många år tillbaka varit orolig för mitt hjärta, vet inte hur många gånger jag varit och fått gjort EKG…. Har lärt mig att när jag har mkt oro & ångest då kommer mina dubbelslag på hjärtat, även stickningar…

  min oro för hjärtat är lite bättre nu efter jag påbörjat Sertralin sen 3 månader tillbaka.

  Men har sen medicineringen fått tvångstankar om självmord… är så rädd att jag ska bli galen av medicinen och vilja ta mitt liv… ibland vet jag inte om det var bättre utan medicin eller om man ska hålla ut ett tag till med Sertralin ?

  hoppas det löser sig för dig.

  Avatar
  Trådstartaren

  Hej! Jag har exakt samma som du…Lider av paniksyndrom, gad. Jag har sen många år tillbaka varit orolig för mitt hjärta, vet inte hur många gånger jag varit och fått gjort EKG…. Har lärt mig att när jag har mkt oro & ångest då kommer mina dubbelslag på hjärtat, även stickningar… min oro för hjärtat är lite bättre nu efter jag påbörjat Sertralin sen 3 månader tillbaka. Men har sen medicineringen fått tvångstankar om självmord… är så rädd att jag ska bli galen av medicinen och vilja ta mitt liv… ibland vet jag inte om det var bättre utan medicin eller om man ska hålla ut ett tag till med Sertralin ? hoppas det löser sig för dig.

   

  Hej och tack för ditt svar! Känns skönt att veta att man inte är ensam! Jag funderar på att börja med sertralin igen för att hitta mitt totala lugn, men jag vill inte ha dessa biverkningar. Jag gjorde ju min hälsokontroll för några veckor sedan och alla prover visade positiva resultat och det är absolut inget fel på mitt hjärta, efter en diskussion med en läkare så har jag börjat med 45 mg mirtazapin på kvällarna, har ätit 30 mg innan men nu får jag djupa och obehagliga drömmar som gör att jag ibland tappar verklighetsfattningen, det kommer säkert bli bättre efter att man ätit denna dosen ett par veckor, fördelen är att efter alla prover så har jag på papper att mitt hjärta är friskt, det har underlättat för mig när oron börjar växa, ju mer jag lider utav denna oro desto argare blir jag på att den styr mitt liv, framförallt mina kvällar i min ensamhet.

  Har du pratat med någon om dina självmordstankar? För mig har det aldrig gått så långt så jag vågar inte föreställa mig hur dåligt du mår stundvis, jag ska ha ett återbesök hos läkaren om ett par veckor och då ska jag säga att jag vill testa en annan medicin, vet att sertralin var bra stundvis men biverkningarna blev för jobbiga. Du kanske också ska testa något som funkar bättre för dig? Jag åt dock bara sertralin i ett halvår som längst innan jag slutade rakt av, har läst att biverkningarna försvinner mer och mer ju längre man tar medicinen, håller du ut ett tag till så kommer det säkert att bli bättre. Skönt för dig att hjärt oron har minskat!

  Finns här om du vill prata 🙂

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.