Hem > Forum > Må piss > När allt är för mycket och det inte finns ngn att prata med

När allt är för mycket och det inte finns ngn att prata med

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Vad gör man, när livet är en ständig uppförsbacke och kämpaglöden och gnistan tagit slut? Tankarna är mörka och uppgivna men stannar vid det eftersom jag aldrig skulle utsätta mina barn för något. Men jag ser ingen ljusglimt ngnstans, har vetat länge att jag borde söka hjälp men vågar inte eftersom jag är rädd att det ska komma ut och få konsekvenser både för mitt arbete och mitt privatliv.

  Jag lever för mina barn. Men i övrigt finns det inget kvar som är jag. Ångesten jagar mig dygnet runt och jag flyr på olika sätt runt runt. Känner mig så liten och ensam.

  Hej!

  Du beskriver att din kämparglöd och gnista tagit slut, och att du inte vågar söka hjälp eftersom du är rädd för att det ska komma ut och få konsekvenser för ditt arbete och privatliv.

  Varför känner du som du gör/vad är det som har fått dig att känna så? Är det till exempel något som hänt som fått dig att tappa viljan att kämpa, eller är det något helt annat? Fundera på frågorna för dig själv, du kan även skriva en lista med 10 saker som är bra med ditt liv, alltså tio saker som du gillar och som gör att du ändå fortsätter kämpa trots att glöden inte riktigt finns där. För på så sätt kan man se livet ur ett helt annat perspektiv, och börja inse att livet inte är så mörkt och meningslöst som det ibland känns som. För det finns så mycket att leva och kämpa för!

  Fundera även på om du ska söka hjälp, då det är något jag verkligen rekommenderar att göra! Vart du än vänder dig så har de tystnadsplikt, vilket innebär att det som sägs där även stannar där. De har som mål att hjälpa dig att må bra, så man ska inte vara rädd för att söka hjälp. Man ska istället ta chansen, för det finns alltid hjälp att få!

  Glöm inte heller bort att det finns fler som känner som du, och att man aldrig är ensam med något, så man ska absolut inte skämmas över hur man mår. Känner du behov av hjälp så har du även rätt att få det. Lycka till, hoppas allt löser sig, och hoppas mitt svar hjälpte lite iallafall!

  Jag hoppas verkligen att du söker hjälp. Jag gjorde inte det under lång tid. När jag sedan väl gjorde det så ångrade jag all den tid som jag slösat innan. Jag blev fri från min depression men kommer nog aldrig att slippa leva helt utan ångest men sen jag fick medicin så blir den inte alls lika stark längre. Så sök hjälp, för både din och dina barns skull.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.