Hem > Forum > Må piss > Jag vet inte

Jag vet inte

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Avatar

  Jag vet inte riktigt vad jag känner just nu. Jag känner mig inte deprimerad, men jag är inte okej. Eller jag kanske känner mig deprimerad vad vet jag. Jag känner ingenting, varken glad, eller ledsen. Jag bara är här typ och mår skit. Detta är nån annorlunda känsla, förut när jag självskadade mig så var det någon annan känsla som jag kände då, men nu känner jag ingenting. Jag har inte självskadat på över ett år, men jag börja få tankar tillbaka när jag skar mig. Det känns som jag behöver göra nånting för att känna något. Jag börjar få tankarna om att börja igen, bara ta fram rakbladet börja om allt, igen. Det är inte mycket som säger emot det heller. Men det slutar alltid med att jag sitter uppe hela natten och kollar in i en skärm och inte känna nånting. Vet inte riktigt vad mer jag ska skriva. Hatar att prata/skriva om sånt här. Önskar egentligen att jag bara kan ta slut på allt.

  Avatar

  Hej!
  Jag brukar kalla det ”tom” 🙂 Finns inget varken negativt eller positivt.
  En medicinsk förklaring skulle kunna vara alexitymi, https://sv.wikipedia.org/wiki/Alexitymi

  Det är egentligen att man låser in sina känslor, och eftersom man gjort det ett tag så blir man bättre och bättre på det. Till slut så känns alla känslor borta och en tomhet uppstår, efter väldigt lång tid kanske du inte ens förstår andras känslor, så alla känns tomma 🙂

  Sen sitter man framför skärmen och bara existerar : ) hela nätterna 🙂 (Gjort många ggr, i många år. Inte senaste åren dock)

  Avatar
  Trådstartaren

  Hej! Jag brukar kalla det ”tom” 🙂 Finns inget varken negativt eller positivt. En medicinsk förklaring skulle kunna vara alexitymi, https://sv.wikipedia.org/wiki/Alexitymi Det är egentligen att man låser in sina känslor, och eftersom man gjort det ett tag så blir man bättre och bättre på det. Till slut så känns alla känslor borta och en tomhet uppstår, efter väldigt lång tid kanske du inte ens förstår andras känslor, så alla känns tomma 🙂 Sen sitter man framför skärmen och bara existerar : ) hela nätterna 🙂 (Gjort många ggr, i många år. Inte senaste åren dock)

  Jag läste lite om alexitymi och jag känner igen mig i ganska mycket av det. Och jag kände igen mig väldigt mycket om att låsa in sina känslor och det känns som jag gör det ibland. Eller jag har gjort det hela sommaren egentligen. Men börjar bli riktigt trött på det. Vill bara få slut på allt.

  Avatar

  känner också igen mig i dina tankar. det är lite mittimellan. man är inte glad men inte  heller ledsen. tom var ju ett bra begrepp. jag brukar känna att det lättar om man ser på en rolig tvserie då kan jag skratta till lite. men sen är det väl det vanliga att man ska äta rätt och sova bra. men vissst ibland känns livet bara piss…

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.