Hem > Forum > Må piss > Jag mår uselt

Jag mår uselt

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 14 totalt)
13
 • Avatar

  Jag mår så dåligt. Jag vill bara må bra. Jag orkar inte må så här. Panikångest och mörkt i huvudet. Jag orkar inte ringa läkaren. Jag orkar inte göra henne besviken. Vad ska jag göra?

  Avatar

  Ring din läkare – du gör inte läkaren besviken bara dig själv. Att må hyggligt tar tid och det är läkaren van vid.

  vänliga hälsningar

  MIND

  Avatar

  Jag håller med MIND du gör inte läkaren besviken. Att må psykiskt bättre är inte någon quick fix och det vet läkare om. Har du någon samtalskontakt som du kan prata med. Vad jag förstår så minskar ångest när man ventilerar den och kan titta på den i närbild så se till att du kan prata med någon.

  Ett forum som du redan är på är ju här på MIND.Många lider av ångest och har tips om hur man kan hantera det när det är som värst.

  Men som sagt RING läkaren igen

   

  Avatar
  Trådstartaren

  Jag vet att det inte är någon Quick fix men sist jag var hos läkaren var hon så glad för att jag mådde bättre. Känner mig som en svikare om jag kommer tillbaka sån här. Jag vet ju att det är hennes jobb att hjälpa mig, men hon vet inte vad hon ska göra med mig längre. Mer än att skicka mig till psykiatrin för en bedömning. Jag vill inte bli bollad hit och dit mer.

  Avatar

  Nej det vill ju ingen – men vårt samhälle är ju uppbyggd på expertissystem och då är det ju så att man skickas fram och tillbaka. Men jag tror fortfarande inte att du gör läkaren besviken. Läkare är mer realistiska än så och vet att psykiskt mående går upp och ner.

  Men jag ser fram emot att läsa dina ínlägg – vad har du ångest över?

  Avatar
  Trådstartaren

  Jag har ångest över att jag inte orkar med framtiden. Förstår inte hur jag ska orka. Det är det som snurrar i huvudet på mig hela tiden.

  Avatar

  Vad är det i framtiden som ger dig ångest? Vad är det som du behöver ha kontroll över?

  Avatar
  Trådstartaren

  Vad är det i framtiden som ger dig ångest? Vad är det som du behöver ha kontroll över?

  Det känns bara som att jag inte orkar med framtiden. Att varje minut är en kamp och därför får jag ångest av alla minuter jag måste orka fortsätta.

  Avatar

  hmm det låter jobbigt. Om jag förstår dig rätt så  är det inte framtiden du får ångest över utan att du är rädd att du ska behöva ha det som du har det just nu även i framtiden. Har jag uppfattat dig rätt?

  Men hur vet du att framtiden kommer att vara som den här dagen? Vad skulle behöva ändras för att du ska må bättre?

  Avatar
  Trådstartaren

  Ja, så är det väl. Jag vill inte må så som jag mår nu och är rädd att jag kommer göra det. Jag lever i ett dåligt äktenskap. Det skulle behövas förändring där för att mitt liv ska bli bättre. Men det är tungt att försöka förändra. Det gör så ont varje gång jag inser att vi borde skiljas.

  Avatar

  Om du inte ringer läkaren, kommer du ångra dig. Jag befinner mig inte i din situation, men om jag vore du skulle jag ha ringt. Det finns absolut ingenting att skämmas över. Man ska aldrig vara rädd för att be om hjälp. Tro mig, jag mådde väldigt dåligt för två år sen och sökte mig till KBT, trots att båda mina föräldrar var emot det och ifrågasatte mig. De sa att jag inte mådde dåligt på riktigt, att det bara var en fas som alla går igenom. Bullshit sa jag, och ringde vårdcentralen ändå!

  Idag sitter jag här, två år senare, och mår bättre. Varför? Jo, på grund av att jag bad om hjälp.

  Du är sjukt stark, glöm aldrig det. Ring!

   

  Avatar

  Bara hålla med Pink Giduja – sök hjälp för du förtjänar att må bättre…

  Men vilka saker gör att du stannar i ett dåligt äktenskap…

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 14 totalt)
13

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.