Hem > Forum > Må piss > Förstår inte varför jag lever

Förstår inte varför jag lever

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Hej hej, har aldrig varit inne här men  självmordslinjen rekommenderade denna sidan och det värkar ganska najs.

  Jag funderar så mycket dagligen och en utav alla dessa tankar är varför jag lever. Jag förstår verkligen inte varför och ser verkligen ingen mening med livet. När jag säger till någon att jag inte ser mening med livet så säger de flesta “jo men något måste det ju finnas” eller “ser du inte fram mot något?”. Men det är klart att ibland är det något kul som händer eller något som jag längtar till men i det stora hela och när det där lilla roliga inte händer mår jag piss och tänker på döden eller varför just jag lever.

   

  Avatar

  Jag försöker tänka att jag hellre lever och tillåter migsjälv känna, både det dåliga och det bra. Lägg märke till vad som känns bra och vad som inte och försök få mer av det bra men inte försöka “komma undan” det jobbiga. Riktigt tufft när livet känns tomt och svårt men att inte “försöka må bra” upplever jag iaf ger mig lite lugn. Just nu är det riktigt dåligt.. tänker ofta på att jag hellre varit död, och det är okej att känna så.. men riktigt svårt att komma ur. Jag skriver en typ loggbok med minimaliska som stora positiva saker som hänt under dagen eller som jag är stolt över. Känner att det har hjälp. Lättare att se de små ljus som finns medan det mörka dominerar.

  Avatar

  så som du beskriver att du tänker, så tänker jag varje dag.. Har som mål varje dag att få dagen att gå så fort som möjligt för att få den överstökad. Men det kommer ändå alltid en ny. Helt meningslöst. Ser absolut ingen mening, känns som allt jag gör är tidsfördriv till typ.. döden?

  Avatar

  Ni som upplever att ert liv är meningslöst – vad skulle ge era liv mening?

  Jag prenumererar på era svar och ska läsa dem med intresse … jag vill att ni ska tänka högt så att jag kan förstå…

  Avatar

  Jag vet inte vad som skulle ge mitt liv mening. Har alltid velat ha barn och skapa en familj, men vet fan inte om jag tänker så för att det är så det ”skall” vara eller för att det faktisk är det jag lever för. Skall ut och resa nu på torsdag men det enda jag tänker är ”jag kommer ju ändå komma hem igen” Allt är liksom bara tidsfördriv, känns som jag går och väntar på att livet skall börja eller sluta  och ser ingen lycka i något.

  Avatar

  Jag vet inte vad som skulle ge mitt liv mening. Har alltid velat ha barn och skapa en familj, men vet fan inte om jag tänker så för att det är så det ”skall” vara eller för att det faktisk är det jag lever för. Skall ut och resa nu på torsdag men det enda jag tänker är ”jag kommer ju ändå komma hem igen” Allt är liksom bara tidsfördriv, känns som jag går och väntar på att livet skall börja eller sluta och ser ingen lycka i något.

  Hmm jag tolkar det som att du är missnöjd med din liv just nu och att du vill ha förändring när du säger att resor är bara en paus i ditt liv. Du vill ha familj men är osäker på om du följer normen eller om du verkligen vill det själv. Har du funderat på att ta reda på vad du själv verkligen vill? Kanske ska du jobba med barn? Byta jobb? eller prova på något som inte är samma som det du håller på med just nu.

  Resor är bra av den anledningen du själv skriver – de ger dig en paus från vardagen – en möjlighet att tänka.

  KRAM

   

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.