Hem > Forum > Livet > Varför vill inte någon inom Mind Forumet tala fritt om s.k. "Tvångsvård"???

Varför vill inte någon inom Mind Forumet tala fritt om s.k. "Tvångsvård"???

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
7
 • God sen kväll här på MiND Forumet.

  * Varför vill inte någon inom Mind Forumet tala fritt om s.k. ”Tvångsvård” / ”Tvångsvårdsavdelningar” inom Landsting/Regioner oavsett vart vi än bor i vårt avlånga land Sverige???

  * Det döljer sig något fruktansvärt mycket inom ovanstående vårdform och bör talas i ett större forum så som SVT Opinion / SVT Agenda och övrig media så som dagspressen; DN och SvD etc…

  * Känner personligen att jag skulle vilja skriva ut i media men också i bokform om hur det försiggår bakom korridorerna…(?)

  Snälla Mind Volontärer/Moderatorerna, ta inte bort min ovanstående tråd/skrivelse

  SNÄLLA, hoppas någon här kan besvara mig på denna nyöppnade tråd/skrivelse!!!

  På återseende…

  God kväll,

  Lyckligtvis har jag aldrig tvingats till psykvård. Jag är starkt emot att det är en laglig företeelse. Har läst och hört vårdpersonal, patienter och anhöriga berätta erfarenheter. Är öppen för mer av det.

  Trådstartaren

  Det är TYDLIGEN inte fler än en som vill svara / debattera detta enormt VIKTIGA ämne: Tvångsvården; LPT/vårdintyg eller fri inläggning här jag la upp den 23 April på kvällen… Tydligen får jag skriva en nytt inlägg en dag/kväll… Är mycket besviken på att det är inte fler än en som vågar svara mig, inte ens Mind Moderatorerna/Volontärerna här på Mind Forumet…

  På återseende…

  Ja nog är det tyst om tvångsvård – och vård över huvud taget – om den ens existerar utöver förvaring och medicinering.

  Jag undviker all kontakt med sjukvård och framför allt psykiatri efter att ha fastnat i felaktiga diagnoser och fruktansvärda händelser som ingen kan tro på. Jag har försökt berätta, försökt protestera, försökt tala om vad jag sett och hört och varit med om.

  Men det är tydligen för hemskt för att någon ska orka ta in det som något som faktiskt händer idag

   

  Kunskapsläget inom psykiatrin är katastrofalt lågt i stora delar av vårt land. Sättet att använda socialstyrelsens rekommendationer har blivit till en tvångsmässig upprepning av mantrat ”evidens” i vilket alla patienter ska tryckas in oavsett om det är rimligt eller inte.

  Jag vill inte ha med psykiatrin att göra. Hellre dör jag. Eller avslutar mitt liv i frihet rättare sagt. Det är mitt liv och mina val.

  Jag har lovat mig själv att om jag någonsin mer hamnar inom den sortens vård ska jag snarast avsluta mitt liv. Det får helt enkelt inte upprepas. Aldrig, aldrig mer!

  Trådstartaren

  God e.m. här på Mind Forumet.

  * Gjorde VERKLIGEN ONT att läsa dina rader och att du har blivit dåligt omhändertagen av denna vårdform.

  * Det skiljer sig oerhört mycket inom denna vårdform mellan landstingen/regioner runt om i vårt avlånga land Sverige, det har jag kunskaper om etc och det är sååå mycket man bör åtgärda plus mer därtill så som samarbete Landstingen/Regioner / SKL / IVO / HSAN/ Socialstyrelsen / Staten så som Socialdepartementet / Justitiedepartementet och övriga statliga myndigheter och övriga intresse organisationer och föreningar etc… för en ny fungerande vårdkedja etc…

  * Det är väl ingen idé att jag säger något alls mer här på MiND Forumet till dig pga du har redan bestämt dig så att säga…

  Var rädd om dig även fast jag egentligen inte personligen känner dig så att säga…

  Hellre dör jag än blir intagen på tvångsvård igen. Jag fick haldol och dagen efter sa det pang – kramper kunde inte andas och totalt panik. Jag gesterade panikartat efter hjälp och i 3 timmar undvek läkare/vårdare mig och de sa tom att jag skulle försöka gå vila. Då jag en kort tid fick talförmågan tillbaka ringde jag ambulans, ja det är sant. De va tvungna att släppa mig då de blev rädda att jag skulle dö och aldrig vill jag ha med dessa dårar igen =-O

  Jag har haft LPT i två år nu(sedan April 2016), och kommer ha det tills dec 2019, eller dec 2020. Jag tycker det är under kritik att man kan ha det så länge.

  Dem grunderna dem har LPT på mig är kombinationen av Aspergers syndrom och låg funktionsnivå samt långvarigt suicidalt beteende utgör en allvarlig psykisk störning.

  Jag håller inte med läkaren om att jag har låg funktionsnivå. Och varför tar läkaren ens upp Asperger?

  Jag själv har egna erfarenheter ang LPT/vårdintyg jag har haft det flera gånger och jag blir skrämd om hur personalen/läkarna kan behandla oss som har LPT. Dom trycker i oss så mycket mediciner så vi inte kan prata/ gå och inte vet vad man gör. Och även det med bältessängen… dom kan lägga en i bälte för det minsta lilla! Visst dom gångerna som jag har blivit bältad så kan jag förstå förutom en gång! Men jag har hört att en annan har blivit bältad för att den har varit lite för höljud bara.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
7

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.