Hem > Forum > Livet > Varför ska jag leva när ingen behöver mig?

Varför ska jag leva när ingen behöver mig?

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 14 totalt)
13
 • Avatar

  Jag är högkänslig och mår dåligt av något varje dag. Jag ser inte vitsen med att leva. Jag lever kärlekslöst och har ingen energi. När jag känner att det är roligt att vara med någon känner den inte samma sak. I en relation får jag aldrig dela min glädje. Nu är jag ensam som så många ggr förut. Jag blir bara sämre och sämre i kropp och psyke. Ensamheten bryter ner mig. Det finns inget att se fram emot. Så varför är man här när det bara är ett långt lidande???

  Avatar

  Usch, vad du har det kämpigt!

  Här finns i alla fall en liten beundrare (ser upp till människor som har det svårt, som sagt). Det har också kommit att bli att jag tänker på dig ganska så ofta, hur du har det, och hur du mår, efter att ha läst det mesta du har skrivit under en ganska så lång tid nu. Önskar också att jag kunde ge dig en vänskaplig kram, som för att trösta lite.

  Avatar
  Trådstartaren

  Vad snällt.♥️ Jag har läst det du skrivit med. Jag har det extra tufft med ensamheten på midsommar. Tycker det är underbart ute och så har man ingen att dela denna fina midsommar med. Det är så sorgligt!

  Avatar

  Jag förstår. Sen gissar jag att det blir lite extra sorligt för en kvinna, så här på midsommar, att vara ensam. Nå, nästa midsommar, kanske blir så mycket bättre. Sen för den delen, redan midsommar, jag tycker inte det var länge sedan det var vinterkallt. Märkligt vad fort tiden ändå gått.

  Avatar
  Trådstartaren

  Ja det är sorgligt jag har alltid längtat efter kärlek. Det är sorgligt att leva utan att vara älskad. Ja nu är det är verkligen  jättevarmt efter en ovanligt kall vår! Vad ska du göra idag? Äta något gott? Kram♥️

  Avatar

  Ja, det är inte utan att man undrar om det ens är möjligt, det där med kärlek. Men jag tror ändå ganska så mycket på slumpen. Att det rätt var det är kan dyka upp någon, som exempelvis inne på Ica. I och för sig, chansen känns ganska så liten, nästan försvinnande liten. Fast, den finns, dock.

  Ja det var väldigt vad varmt det har blivit. Är inte speciellt förtjust i det här varma, eller solen. Men däremot kvällarna är väldigt fina så här års. Och på natten då det är så där halvljust ute, svalt och skönt. Vad tycker du om det här varma, och solen?

  Nja, eller jodå. Jag brukar koka upp vanlig varmkorv och potatis, och har frysta grönsaker till, och mjölk. Inte specellt spännande, men jag tycker det är ganska så gott. Och är enkelt att fixa till. Vet att du gillar att fixa med mat och baka, så jag gissar att du suckar lite nu 🙂 Å andra sidan, så är det inte så väldigt roligt att stå där ensam och försöka få till något sådant där riktigt gott. Det blir egentligen inte ens att jag tänker på det. Sen är ju frågan om jag är så speciellt begåvad på det. Vilket jag tror du är.

  Vad ska du göra idag då? Och hur känner du dig?

  Kram tillbaka.

  PS Har just ätit. Och ska lägga mig för att sova ett tag. Natten/nätterna skulle kunna vara lite roligare.

  Avatar
  Trådstartaren

  Jag tycker värmen kväver mig. Jag vill inte vara i stan där det är asfalt, när det är så här varmt. Vill ut på landet, hela sommaren. Men har inget lantställe. Dom ljumna kvällarna, dofterna och tystnaden på landet älskar jag. Jag gillar havet oxå, men vet inte om jag ska dit i år. Så länge jag är vid havet har jag inte ont av värme. Men som sagt, i stan är det så kvalmigt och jag kan inte sova! Haha du har rätt, jag suckade när jag läste om din måltid 😁 jo jag gillar mat och att baka. Jag ska äta typisk midsommar mat, som sill färskpotatis, gräddfil, något gott bröd och  jordgubbstårta med grädde. Men trist att äta ensam.

  Avatar
  Trådstartaren

  Sov gott😴

  Avatar

  Så, efter några timmars sömn, en dusch, och lite småplock här i lägenheten, så sitter jag här framför datorn igen med en liten kopp kaffe.

  Ja, jag kan bara hålla med, när det gäller värmen och att vara i stan. Och att det gör sitt till, till det övriga när man skall sova. Och tystnaden, tänk att få uppleva den, där man bor. Och, havet tänker jag också ganska så ofta på, att gå där på lite ensliga klippor, eller gå ikring på stenarna alldeles bredvid havet och leta lite drivved för skoj skull. Fast, det där är väl mer som en liten utflykt.

  Inte konstigt att du suckade :-). Fast, ibland har jag faktiskt vita bönor i tomatsås till korven och potatisen, istället (det är nästan så att jag kan höra din suck ända hit nu :-)).

  Jättebra tycker jag, att du unnar dig god mat. Och, jordgubbstårta med grädde det låter jättegott.

  Avatar
  Trådstartaren

  Hade för mig att du bodde i en liten ort? Är det inte tyst där du bor? Jag längtar oxå till havet. Särskilt nu när det är varmt. Ja solvarma klippor är underbart och bara höra vågorna och vitfåglarna. Tänk om man hade en stuga vid havet ändå! Att man ärvt den eller  delat vid separation ja, vad som helst. Många är ju lika fattiga som mig men har ärvt något. Shit,jag har verkligen världens otur…Jag suckade jaaa😆men å andra sidan är jag verkligen som en övre medelklassdam i mitt ätande. 😁 Jag äter gärna fina bakverk och går till ett särskilt konditori där dom bakar med bra ingredienser och väldigt klassiskt. Köper sällan en bulle på ica…isåf bakar jag själv, när jag orkar ochhar plats i frysen. Blir ofta för mycket när man gör själv. Går ju inte baka en, två bullar….Jag äter alltid det bästa, så långt jag har råd. Mycket sallader och ekologiskt. Jag är väl ovanligt medveten när det kommer till mat, innehåll, tillverkning, odling och näringsinnehåll. Det är väl mitt intresse oxå. Är finsmakare, född sån 🙂

  Avatar

  Hade för mig att du bodde i en liten ort? Är det inte tyst där du bor? Jag längtar oxå till havet. Särskilt nu när det är varmt. Ja solvarma klippor är underbart och bara höra vågorna och vitfåglarna. Tänk om man hade en stuga vid havet ändå! Att man ärvt den eller delat vid separation ja, vad som helst. Många är ju lika fattiga som mig men har ärvt något. Shit,jag har verkligen världens otur…Jag suckade jaaa😆men å andra sidan är jag verkligen som en övre medelklassdam i mitt ätande. 😁 Jag äter gärna fina bakverk och går till ett särskilt konditori där dom bakar med bra ingredienser och väldigt klassiskt. Köper sällan en bulle på ica…isåf bakar jag själv, när jag orkar ochhar plats i frysen. Blir ofta för mycket när man gör själv. Går ju inte baka en, två bullar….Jag äter alltid det bästa, så långt jag har råd. Mycket sallader och ekologiskt. Jag är väl ovanligt medveten när det kommer till mat, innehåll, tillverkning, odling och näringsinnehåll. Det är väl mitt intresse oxå. Är finsmakare, född sån 🙂

  Jodå, jag bor på en liten ort. Eller vad man nu ska säga att det här är. Det är ungefär i mitten av två större städer, med en fyrfilig riksväg dem emellan. Och denna riksväg går rätt igenom hela orten. Sen är själva ”orten” som en mil lång kilometerbred remsa, inklämd mellan en stor å på ena sedan och ett långt berg på den andra. Och med den här riksvägen i mitten. Den här riksvägen är alltid så påtaglig, vart man än är här, och jag bor heller inte så väldigt långt ifrån den. Sen bor jag i början av denna remsa, som är en ort i sig, i ett av fyra hyreshus, och cirka fyra kilometer från centrum där Ica med mera ligger. Så, det är ingen sådan där direkt mysig liten avsides ort. Fast, jag tror att där du bor är det nog något helt annat, när det gäller liv och rörelse. Här är nog ändå förhållandevis tyst. Dock, ett jätteproblem är ett väldigt lågfrekvent ljud, som är här från och till, som starkt förmodat kommer ifrån en pappersindustri i närheten. Och det är ingen alls bra kombination med nedstämdhet med mera, om man säger. Skulle verkligen hoppa jämfota av glädje, om det här ljudet försvann en dag. Men det är nog så också att jag precis som du är lite så där överkänslig för ljud. Och om någon kom hit för att lyssna på det, så skulle de förmodligen undra vad problemet var. Men, jag känner av det väldigt. Och det dumma är att det blir ett sådant väldigt tjut i öronen av det, när det ibland känns om trumhinnorna vibrerar av det där lågfrekventa ljudet. Har då lite tinnitus sedan tidigare, men när ljudet väl är allt för aktivt är det som där sitter två jetmotorer i öronen. Och, nu blev det en massa svammel om inget 🙂 En mindre ort är det i alla fall där jag bor, men långt ifrån pittoresk.

  Jag tycker inte alls att du är en ”övre medelklassdam”. Inte för att det är något fel med det, så sett. Men efter att ha läst hur du bland annat går till ett speciellt konditori, så ser jag framför mig någon väldigt serös person. Som en stjärnkock, eller åt det hållet. Tycker det är fint med ett sådant intresse. Och jag blir glad för din skull att du har det. Sen, varmkorv och potatis, med vita bönor i tomatsås, och mjölk, är faktiskt ganska så gott 🙂

  Avatar
  Trådstartaren

  Det där ljudet från bruket hade jag garanterat hört…Och det hade stört mig. Jag är likadan, känslig för ljud. Har tinnitus oxå. Hör ständigt motorvägsljud ett par km från mig. Tycker inte du svamlar, är intressant att höra andra med liknande problem. Men tråkigt att det ska behöva vara en ljudterror för dig med! Och så är det grannar som smäller hårt i dörrar eller kommer hem mitt i natten och pratar och mopeder som kör fram och tillbaka. Mest en person och dennes vänner som hörs. Verkar vara vakna dygnet runt och jobbar aldrig. Dom verkar ha omåttligt med energi…Jag gillar bara vissa korvar, som är vego, dom är goda. Mjölk har jag inte druckit sedan jag var i tonåren, det gillar jag inte alls. Men lagrad ost kan vara gott. Potatis åt jag igår.( Färsk. ) Vita stora bönor är gott men inte i tomatsås.haha inte så mkt stjärnkock men jag gillar fina råvaror, bra olivolja bra ostar, fina juicer, helst färskpressade,aldrig tillsatser i maten, alltså inget halvfabrikat helst. Värmer aldrig något i en mikro. Men kokar gärna en god pasta med lite fin olja och parmesan. Så jag är ingen sån som gör avancerade rätter. Det är inte min grej, har inte orken heller. ”Nakna kocken” är mer min cup of tea. Eftersom jag bor i en storstad med många olika matbutiker finns allt här och då blir man bortskämd och välja just den speciella havredrycken, finchokladen, osten, salladen osv. Om jag bodde på landet skulle jag odla mycket. Då vet jag precis var maten varit och vad den innehåller, det skulle jag tycka om.

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 14 totalt)
13

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.