Hem > Forum > Livet > Vad fan gör man

Vad fan gör man

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Hej,

  ny på forumet här och har väl som många andra ett behov av att skriva av mig och få någon annan synvinkel på saker och ting…
  Ska försöka dra det kort; mamma fick hjärnblödning, flögs till Göteborg akut för snart ett år sedan. Min sambo och jag hade innan det sagt upp vår lägenhet för att flytta hem till mina föräldrar (vi var trötta på lägenhet och vill spara pengar). Några månader efter min mamma flögs till Göteborg och började må bättre upptäckte jag av misstag att min pappa börjat träffa en annan kvinna (efter 30 år som gift med min mamma). Jag sa inget till mamma men var på min pappa om att han var tvungen att göra ett val. Pappa sa till mamma att han träffat en ny i somras, vilket ledde till att mamma har legat inlagd på psyket i 8 veckor, blev utskriven förra veckan. Pappa, som är bipolär och dippar nu blev således inlagd igår.

  Som ett barn på 28 år till de här två så har jag tagit väldigt mycket skada känner jag nu. Kämpar med mina egna saker men mina föräldrar ber mig ofta om råd. De vet inget vad som pågår i mitt liv eller hur jag mår. Har tidigare haft problem med GAD och bulimi, något som har förvärrats nu det senaste. Känns det rimligt att säga upp sig från sitt jobb och flytta till min sambo och bara skita i allt? Eller är det att fly? Hur stor roll ska man ta som barn egentligen när det kommer till ens föräldrars mående?

  Långt inlägg… Lite rörigt men har panik nu.

  Det låter väldigt rörigt och stressigt. Och det låter som att du är något av en förälder till dina föräldrar?

  Dem har det väldigt svårt nu och ser inte dig, fast du också behöver få bli hörd och bekräftad i din smärta och sorg över det som hänt. Det verkar som att du istället måste vara stark och stå mitt emellan dem. Det är inte ditt jobb att vara förälder till dina egna föräldrar.

  Du undrade om du skulle dra iväg. Det beror på om du flyttar ifrån något eller till något?

  Istället för att titta i backspegel och fly från det du ser, titta framåt mot dina egna mål. Vad vill du ha i ditt liv? Nu, om en månad, om ett år? Och gå framåt mot dem istället.

   

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.