Hem > Forum > Livet > Vad är viktigt i livet

Vad är viktigt i livet

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
 • Försöker förstå vad som är viktigt ”på riktigt” i livet. Har börjat acceptera och leva med tanken på att inte träffa en partner och därmed inte skaffa barn. Även bekantat mig med känslorna av att inte ha ett socialt nätverk, alltså lagt ner projektet och önskan om att få fler kompisar. Det är alltså tre livsvärden som jag börjat förlika mig med inte kommer ske.

  Det har redan kostat för mycket att försöka ändra dem grejerna, och nu har jag börjat känna lite frid och acceptans kring att ge upp dem. Så där som man får ge upp sjukvården. Det är ingen ide att försöka ens. Efter så många år är det bara patetiskt. Man känner sig så billig. Så värdelös som får tigga sig till lite hjälp. Så förnedrande. Och politiskt var ju hela poängen att man inte skulle få hjälp. Jag förstår det nu. Det var medvetet.

  Tänkt även att syskonbarn är nog meningen med livet. Men jag orkar faktiskt inte engagera mig i de heller. Det har också varit för kostsam. Jag har utnyttjats för mycket och nu är jag bara bitter och ledsen över det. Energin som lagts ner.

  Vänner och sådär, alltså seriöst är det också så himla konstiga relationer jag har till folk. Jag är arg på dem. Allihopa, mer eller mindre. Besviken. Ledsen. Upprörd. Så jag skiter i det med. Min sk. bästa kompis frågade om hon fick sova över hos mig idag. Jag blev otroligt provocerad av det. Den lilla tjänsten. Den där jäveln skiter ständigt i mig. Att hon har mage att ens fråga gör man så upprörd. Fy fan.

  Vad finns då kvar? Jo, arbetslivet. Jag tycker fortfarande det kan vara kul att jobba. Och jag kan gilla mina universitetsstudier. Betoning just då på studierna, inte studiekamraterna eller lärarna. Utan att få studera. Tänka. Få skapa något.

  Dras mer och mer till att bli en eremit, skita i allt, vill inte längre vara tillgänglig. Känns så förnedrande att vara det.

  Borde man resa utomlands och leva med buddhor? Typ bosätta sig i Himalaya. Plugga klart och sen bara dra. Tanken lockar. Det är en konstig sak att försöka göra sitt liv annorlunda men stånga sig blodig. Då behöver man tillslut tänka om, ha en plan b.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.