Hem > Forum > Livet > Vad är det för fel på mig?

Vad är det för fel på mig?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  Dem senaste veckorna har varit som en berg och dal-bana för mig. Trots att jag inte har något riktigt att vara ledsen över, så sörjer jag. Jag känner mig helt apatisk. Livet händer genom en tjock glasruta och jag är åskådare. Vissa stunder känner jag helt okej och i vissa andra fall så känns det som att jag håller på att gå under. Tankar vandrar och dem nuddar självmord ofta. Det är inget jag brukar tänka på att göra, men just nu känns det faktiskt som ett bättre alternativ än att faktiskt försöka att leva. Jag är så trött bara och orkar knappt leva. Hur gör man för att må bra igen?

  Avatar

  Hej!

  Jag förstår vad du menar och jag går igenom liknande. Jag känner ibland att sjävmord hade satt ett punkt, men samtidigt finns det något som håller emot, eller hur? – Det finns något/någon/några som håller dig undan från att ge upp hoppet! Försök att börja med skapa en rutin i din vardag, börja med en morgonrutin, tex. bädda sängen och detta ska du repetera varja morgon. Lägg till en ny rutin vid lunchtid nästa vecka så att du bäddar sängen på morgonen och vid lunchtid väljer du te.x att ta en kort promenad efter du ätit. Lägg till en ny rutin vid kvällen om en vecka, på sådant sätt att du gör något du tycker är givande och roligt. En ny rutin kan vara allt från att kanske träna lite med hanteln till att titta på en film eller måla!

  Avatar

  Är du säker på att du inte har något att vara ledsen över? Sinnet kan vara väldigt bra på att förtränga saker som har upplevts väldigt jobbiga. Känslor kan komma och gå väldigt oregelbundet och plötsligt. Är det bara deppigt-bra som det pendlar mellan? Eller är olika typer av känslor?  Blir du annorlunda i hur du beter dig? För de är olika grejer, tänker jag. Och hur du är med andra människor, hur fungerar det? Är du alltid likadan i din relation till andra? Eller är det också olika? Går du i terapi kan det bli bättre, oavsett vad problemet är. Och då kanske du börjar förstå varför du är ledsen. Även om du inte visste det förut, så läggs alla pusselbitar på plats och det som förut eventuellt var förträngt kommer tillbaka till dig. Då kan du i och för sig också må sämre ett tag.

  Jag bara spånar, men det är viktigt att identifiera vad det är som är fel. För bara så kan du må bättre framåt. Lycka till med allt. För att må bättre för stunden är det alltid bra att aktivera sig. Gå ut och gå, spela spel, städa eller så. Stort som smått.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.