Hem > Forum > Livet > Utmattad?

Utmattad?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Kvinna som lever tillsammans med en man. Hobby för mig är typ obefintliga men uppskattar en stund framför sims på min dator. Min mans hobbyverksamhet är mycket större än så, datorspel som tar upp mycket av hans tid, CS matcher som måste tittas på vid datorn för mobilen är för liten, olika bilevenemang och Youtube, samt att mobilen ligger i hans hand 24/7. Vi har ett barn, hus och trädgård samt en katt att ta hand om, men det är bara jag som gör.

  Jag får inget stöd och ingen omtanke alls. Jag är 100% säker på att jag har utmattningssyndrom, men har varken ork eller tid att söka hjälp från en vård som bara svikit mig.

  Behövde bara skriva av mig.

  <3 Blir ledsen i hjärtat när jag läser om att du uppskattar en stund med sims. Fina du, det var inte mycket till glädje och hobbyverksamhet du får i ditt liv, sannerligen.
  Går det att ”strejka”/strunta i vissa göromål hemma? Exempelvis inte diska, tvätta osv. Låta maken upptäcka att det inte är ett hotell han checkat in på?

  Stor kram!

  Jag håller med ovanstående i att det vore på sin plats att låta han få känna av hur det är när ingen tar hand om huset. Det låter som att han har fastnat i ett deppresivt spår och borde ta mediciner för att komma ut det. Jag skriver det för att jag själv har varit där, om än inte lika illa som din sambo verkar vara.

  Försök förmå honom att prata med en psykolog. Inte bara för din skull, utan också för att han inte ska låta livet passera framför honom och barnet växa upp medan hans ögon har suttit vid en skärm.

  Jag hoppas så att du kommer finna ro snart. Sköt om dig. (Sims rockar, men skaffa dig andra hobbys och kom ut ur huset ett slag. Det låter som att du behöver det)

  Trådstartaren

  <3 Blir ledsen i hjärtat när jag läser om att du uppskattar en stund med sims. Fina du, det var inte mycket till glädje och hobbyverksamhet du får i ditt liv, sannerligen. Går det att ”strejka”/strunta i vissa göromål hemma? Exempelvis inte diska, tvätta osv. Låta maken upptäcka att det inte är ett hotell han checkat in på? Stor kram!

  Nä bli inte ledsen för det. Och pågrumd av min hälsa just nu har jag ingen möjlighet att göra vissa saker längre. Har fått utökade symtom på utmattningssyndrom och kommer söka vård. Men att strejka och strunta i är inte en lösning för gubben bryr sig bara när det blir ett irritationsmoment för honom, och det kan gå ut över mig. Ej fysisk våld men aggressiv tonart och svordomar. Mitt viktigaste, mitt barn måste bo och tas hand om så det går inte.

  Trådstartaren

  Jag håller med ovanstående i att det vore på sin plats att låta han få känna av hur det är när ingen tar hand om huset. Det låter som att han har fastnat i ett deppresivt spår och borde ta mediciner för att komma ut det. Jag skriver det för att jag själv har varit där, om än inte lika illa som din sambo verkar vara. Försök förmå honom att prata med en psykolog. Inte bara för din skull, utan också för att han inte ska låta livet passera framför honom och barnet växa upp medan hans ögon har suttit vid en skärm. Jag hoppas så att du kommer finna ro snart. Sköt om dig. (Sims rockar, men skaffa dig andra hobbys och kom ut ur huset ett slag. Det låter som att du behöver det)

  Man skulle tro att han inte mår bra, men så är inte fallet. Han vinner ju på att slippa och lever gött som man i en heterosexuell relation. Patriarkatet ger ju honom mer. Det kommer komma mer hobbys för min del längre fram och än så länge är jag glad att sims ger mig lite lugn.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.