Hem > Forum > Livet > Trögt

Trögt

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
9
 • Avatar

  Mitt liv är så trögt att tankarna varje vecka går till att skita i allt.
  Min funktionsnedsättning gör att jag behöver insatser från socialtjänsten för att överleva, men de orsakar så mycket stress för att jag har för lite inflytande över utformningen att jag håller på att bli utbränd.
  Socialtjänsten skriver bara en beställning på vad som ska göras, sedan är det upp till mig att slåss med anordnaren över hur det ska utföras så jag blir hjälpt istället för skälpt.

  Jag lever en vecka i taget utan något hopp om förbättring.

  Hej och tack för att du delar med dig av hur du har det.
  Om jag förstår dig rätt så skulle du vilja ha mer inflytande i utformningen, och sedan mer enkelhet i hur det utförs av anordnaren? Som det är nu blir det bara mer stress när du får sköta detta själv?
  Finns det ngn som kan hjälpa dig med detta?

  Någon annan här på forumet som har liknande erfarenheter och som kan dela med sig?

  Hoppas att det blir en förbättring för dig snart.

  Vänligen,
  Mind

  Avatar
  Trådstartaren

  Vet inte hur någon skulle kunna hjälpa mig med detta eftersom det är bestämmelserna om vad insatsen är och inte är som det är fel på, vilket bestäms av diverse jurister och kommitteer hos Sveriges Kommuner och Landsting.
  Kommunen beställer vad jag ska ha hjälp med och hur många timmar det ska ta, anordnare bestämmer när och vem som ska hjälpa mig utan att bry sig om vad jag ska ha hjälp med eller om jag ens trivs med personalen.

  Det enda jag kan göra är att vänta på en bättre lag om stöd till funktionsnedsatta medan stressen och det otillräckliga stödet gör mig mer och mer funktionsnedsatt.

  Avatar

  Green Romega

  jag funderar på om du har någon kontaktperson – du har ju rätt till det om du är föremål för social insatser – så att du kan få hjälp med det som känns komplicerat och kanske få större inflyttande över de insatser som görs?

  Antar att du sökt personlig assistent och fått avslag…

  Avatar
  Trådstartaren

  Green Romega jag funderar på om du har någon kontaktperson – du har ju rätt till det om du är föremål för social insatser – så att du kan få hjälp med det som känns komplicerat och kanske få större inflyttande över de insatser som görs? Antar att du sökt personlig assistent och fått avslag…

  Vad är det för sorts kontaktperson du menar? De kontaktpersoner jag har för tillfället är en via LSS §9.4, alltså som en kompis, och en huvudboendestödjare som inte har något att säga till om i företaget hon är anställd hos.

  Jag har tyvärr inte kunnat ansöka om personlig assistans då de assistansföretag jag varit i kontakt med inte ville hjälpa mig med en ansökan för att jag enligt dom inte uppfyllde de kriterier som finns för att få personlig assistans.

  Avatar

  Har du någon som ska samordna dina insatser då? Någon som inte är kompis utan som hjälper till att se dina behov och som står på din sida när det gäller myndigheter mm… För att minska den stress det blir när du har med myndigheter att göra. Kanske ska du kolla med Röda korset om de har någon kännedom om någon organisation som har volontär stödverksamhet av det här slaget om de inte har kanske de vet om någon organisation som har eller kan starta en sådan verksamhet…

  Jag förstod nästan att du inte har rätt till personlig assistent.

  Avatar
  Trådstartaren

  Har du någon som ska samordna dina insatser då? Någon som inte är kompis utan som hjälper till att se dina behov och som står på din sida när det gäller myndigheter mm… För att minska den stress det blir när du har med myndigheter att göra. Kanske ska du kolla med Röda korset om de har någon kännedom om någon organisation som har volontär stödverksamhet av det här slaget om de inte har kanske de vet om någon organisation som har eller kan starta en sådan verksamhet… Jag förstod nästan att du inte har rätt till personlig assistent.

  Det närmsta jag har hittat var Personlig Ombud, men det kändes inte alls som de var på min sida när jag provade dem.
  Annars är det väl God Man som gäller, men jag litar absolut inte på min kommuns överförmyndarnämnd.
  Vem ska jag kontakta på Röda korset då?

  Avatar
  Trådstartaren

  Jahap, det här forumet var ju en allmän besvikelse…

  Avatar

  Hmm vad skulle du vilja hitta här?

  Vad har du för förväntningar? jag skulle vara intresserad av att få höra mer av vad du tänker…

  Avatar
  Trådstartaren

  Hmm vad skulle du vilja hitta här? Vad har du för förväntningar? jag skulle vara intresserad av att få höra mer av vad du tänker…

  Vet inte, finns ju ingen stans att vända sig för förebyggande hjälp. Prövade chatten för några månader sedan men blev i princip utkastad för att jag inte hade bestämt när och hur jag skulle ta livet av mig.

  Och min kommun verkar vänta på att jag ska bli så dålig att jag kan bli LPT:ad för att jag då inte blir deras problem längre.
  Det borde egentligen klassas som en form av tortyr att bara nästan få tillräckligt med hjälp… Som det ser ut nu har jag bara ett utdraget lidande fram till min oundvikliga förtidiga död.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
9

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.