Hem > Forum > Livet > Tänker ta livet av mig

Tänker ta livet av mig

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Vill ta livet av mig för jag mår så otroligt dåligt och det bli värre HELA TIDEN. Trots kontakt med vården. Så berätta för mig vad är meningen med att leva om man HELA TIDEN. Ska må dåligt. Va nära att göra ett självmordsförsök men jag fegade ur. I efterhand kan jag känna bra att jag inte gjorde det och varför gjorde jag det inte. För då skulle jag inte må dåligt längre

  Du ser ut att må verkligen dåligt.  Du kan känna det som en klyscha att ditt mående kommer att ändras men det gör det även om du är i ett bottendjup just nu.

  Du säger att du har kontakt med vården redan; Har du klarat av att berätta om dina självmordstankar? Att de är så akuta? Har du någon psykakut där du bor? Kanske ska du ta dig dit?

  Vad tänker du om att ringa till MINDS självmordslinje – där du kan prata direkt med en volontär om dina självmordstankar. Självmordslinjen är öppen mellan 6.00 – 24.00 varje dag. Telefonnr är 90101.

  Om du hellre vill chatta så kan du skriva via den här länken. 

  Det kan vara fullt på både självmordslinjen och chatten – men ge dig inte försök igen.

  Under nattetid kan du få tag i jourhavande medmänniska och jourhavande präst om du föredrar det. Båda har öppet mellan 21.00 – 06.00

  Jourhavande medmänniska har telefon 08-712 16 80

  Jourhavande präst når du via larmnr 112

  vänliga hälsningar

  MIND moderator

   

  Det positiva är att du är på botten nu, det kan inte bli sämre. Så med stor sannolikhet kommer det sakta men säkert bli bättre. Det kommer vara jobbigt och ta tid, men det blir bättre. Jag lovar.

  Skriva gärna mer här och ventilera. Det hjälper.

  Trådstartaren

  Du ser ut att må verkligen dåligt. Du kan känna det som en klyscha att ditt mående kommer att ändras men det gör det även om du är i ett bottendjup just nu. Du säger att du har kontakt med vården redan; Har du klarat av att berätta om dina självmordstankar? Att de är så akuta? Har du någon psykakut där du bor? Kanske ska du ta dig dit? Vad tänker du om att ringa till MINDS självmordslinje – där du kan prata direkt med en volontär om dina självmordstankar. Självmordslinjen är öppen mellan 6.00 – 24.00 varje dag. Telefonnr är 90101. Om du hellre vill chatta så kan du skriva via den här länken. Det kan vara fullt på både självmordslinjen och chatten – men ge dig inte försök igen. Under nattetid kan du få tag i jourhavande medmänniska och jourhavande präst om du föredrar det. Båda har öppet mellan 21.00 – 06.00 Jourhavande medmänniska har telefon 08-712 16 80 Jourhavande präst når du via larmnr 112 vänliga hälsningar MIND moderator

  Jag har varit i ett bottendjup nu i 2 år så jag tror inte att det kommer att ändras om det inte har ändras på 2 år utan bara blvit värre hela tiden. Prata om mina självmordtankar varje gång ungefär jag är där. Psyket har jag redan varit på. Jag vill inte dit igen för jag mådde bara sämre där. Så inte dit igen.  Självmordslinjen kontaktar jag varje dag redan sen 1 månad tillbaka.

  Trådstartaren

  Det positiva är att du är på botten nu, det kan inte bli sämre. Så med stor sannolikhet kommer det sakta men säkert bli bättre. Det kommer vara jobbigt och ta tid, men det blir bättre. Jag lovar. Skriva gärna mer här och ventilera. Det hjälper.

  Jag tro inte att det kommer bli bättre för jag har mått dåligt sen jag va 5 år gammal. Om jag bara må sämre och sämre sen jag va 5 år gammal. Trots kontakt med vården sen jag va 5 år redan. Tro jag inte att det kommer bli bättre. Sakta men säkert. Ja 0,00001 millimeter per 100 år typ. Det bli INTE bättre. Det har jag insett nu. Då är självmord den bästa vägen om ingen annat funkar. För jag vet att sjävmord är en väg ut ur helvetet

  Trådstartaren

  Hej! allihopa igen. Jo just nu mår jag bättre eller mycket bättre än när jag startade den här tråden. Jag har kommit på att mina självmordstankar är egentligen ”bara” en frustation som vill göra av med sig själv genom att döda mig. Men min VILJA och till att leva ett BRA liv stoppar den för att inte slänga bort mitt liv. Jag gör det omedvetet. Jag är fortfarande deprimerad men dem jobbiga tankarna på att jag ALDRIG kommer må bra och att jag kommer misslyckad hela tiden. Dem har jag inte lika mycket längre. När jag inte har dem har jag fina tankar istället. Om att jag få rätt hjälp kom eller kommer jag må hur bra som helst. Jag tro först och främst på min känslor och tankar. Så jag tro på mina jobbiga tankar när jag har dem och dem goda för den delenbär jag har dem. Om jag få rätt hjälp med att ha fina tankar istället för dem jobbiga kan jag bli fri ifrån min depression. För det va nog tankarna som gjorde mig deprimerad och eftersom jag tror på att det tankarna är sanning och det tro dem också. Eftersom jag tror och ”vet” att dem tankarna är sanning faller jag ännu längre in i min depression. Så om jag få rätt hjälp att inte har dem jobbiga tankarna för jag tro på att det är en sanning när dem kommer även om det inte alls är logisk. Känslor är inte logiska för den delen. Så kommer jag få ett BRA liv som jag tror på när jag har dem fina tankarna istället för dem jobbiga. Om jag har dem fina tankarna som säger att jag kommer få ett bra liv kommer jag MÅ mycket bättre för jag kommer tro på det också. För jag tro på mina känslor även dem dåliga. Nu fattar jag vad alla ni menar när ni säger att man måste ändra sitt tankemönster för att må bra. Man måsta bara uppleva det för att förstå det. Tack för att ni finns och fotsätt gör det ni gör här inne på MIND. För det KAN RÄDDA LIV!!. Ha de så bra!!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.