Hem > Forum > Livet > Sociala medier

Sociala medier

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
7
 • Är lite förvirrad just nu. Gick med i facebook igen tidigare idag efter en paus på fem år. Det var en märklig upplevelse att se personerna där som jag är kompis med eller som jag tidigare haft i mitt liv. Liksom en påminnelse om mitt förflutna, både i närtid men även sånt som utspelade sig för kanske 15-20 år sedan. Först blev jag så förvånad över att sidan kändes så omodern, sedan reagerade jag på att inläggen var så otroligt tråkiga – pga opersonliga. Vem fan vill hänga här? Tänkte jag febrilt. Måste prata lite med min lillasyster för att höra efter vad facebook är nuförtiden.

  Sedan var det ju det här med att se massa män jag tidigare antingen varit ihop med, haft sex med, dejtat, varit förälskad i mm. Jag vet inte hur många det var men de kändes plötsligt som ett helt fotbollslag. Blev så illa till mods av det. Tänker nu ganska starkt att är det verkligen sunt att ha en sån här överblick på människor som krossat ens väg i livet? Sitta och se att: Jahaja här har vi Stina från 7B tillsammans med sina två döttrar på ett berg i Norrland. Då vet man det.

  Det var något kusligt över facebook måste jag säga. Jag pallade faktiskt inte trycket utan inaktiverade mig igen. Kanske kan jag återkomma när jag har något skrytsamt att komma med. Fast inte ens det känns lockande. Vilket obehagligt ställe.

  Jag gjorde det bara för att jag är med i en grupp irl som vill att vi ska samla information i en facebook-grupp och kommunicera där primärt. Så jag sa att jag kunde offra mig då och gå med igen. Det kommer inte jag kunna hålla nu. Men skitsamma. Jag prövade iaf.

  Finns det någon mer som tycker/känner ungefär som mig?

  Man ”hänger” ju inte på facebook, utan kanske kollar in lite ibland, som att läsa aftonbladet -se om det hänt nåt, typ

   

  Och, klart man ska va opersonlig
  ”If you got a problem -face it! Dont facebook-it!” är ett bra citat 🙂

   

  Trådstartaren

  Haha, okej! Känner mig som 80 år. Men liksom vad skulle ens kunna hända då? Funderade efter jag skrev inlägget på om det är just det lite grunda och endimensionella som jag liksom känner lite avsmak inför? Såg ju t ex killar jag förr har gillat eller iaf att jag ju blir extremt motiverad att ta kontakt bara för att skapa lite spänning och få en kick i tillvaron, typ. Jag kan alltså absolut förstå den biten: Det sociala. Men då kanske messenger. Men det där scrollandet för att något skulle ”hända” känns faktiskt löjligt rakt av? Vad skulle det ens vara, ärligt talat?

  Vilka är det som är på facebook och ”kollar runt”? Läser av det hela. Alltså på ett ungefär vad är det för åldersgrupp som är där? Det såg helt dött ut i mitt flöde i princip.

   

   

  Det är nog mest 40 +

  Ungdommen har övergett fb och kör instagram, Tumblr, KiK, Twitter, WhatsApp mfl

   

  Dessutom har ”flödet” ändrats på facebook, man får oftast bara upp dom man pratat med/tittat på senast, samt en massa reklam

   

  Tycker därför facebook blivit rätt tråkig

  I början kom allas inlägg upp i flödet, kronologiskt
  Då kunde det va kul att skrolla igenom ibland och se vem som blivit ihop med vem;

   

  Och x-es-en kan man välja att inte lägga till

  Och man får ju inte glömma att alla ger en bättre version av sina liv så att säga

   

  Trådstartaren

  Wow, tack, det förklarar en hel del. Det funderade jag faktiskt över, just det med flödet, och att jag inte såg någon gilla ett enda inlägg som någon annan skrivit. Kryllade också av reklam och inlägg från alla dessa grupper jag tydligen varit medlem i. Var bara ett myller av inlägg som jag inte alls förstod vitsen med att ens orka läsa igenom. Huuu.

  Men gud, stort tack som sagt! Känns ju toppen faktiskt att det där stället inte precis är något man går miste om, ifall man inte är med i. Skönt!

  Det var så lite så 🙂

   

  Ja, man ska inte bli deppig ifall man inte får några ”gilla”

  Har man inte varit aktiv på ett tag finns det algoritmer som sållar bort ens inlägg, så det knappt visas för nån. Så man är inte ratad, utan knappt nån har sett inlägget, det är svaret det

   

  Nuförtiden kollar ungdommar mer på youtube-klipp också
  Många har egna kanaler där dom delar med sig av sina sminktips, mm
  Man samlar på följare, och får också sponsorer ibland ifall många kollar på klippen

   

  Ja, lycka till!
  Kram Kram

  Trådstartaren

  Tack! Det känns skönt att du berättar hur det fungerar. Jag har mått dåligt så länge att jag pinsamt nog inte alls har speciellt bra koll på sociala medier. Blir påmind nu också om att det är viktigt att prata med yngre generationer än sig själv, liksom ha ett öra ditåt, för att förstå vilken samtid vi lever i.

  Ovärderligt som sagt att du skrev! Tack <3

  Inga problem:)

   

  Kolla youtube -det är ett bra forum att lära sig allt mellan himmel o jord

  Skriv bara tut (tutorial) i sökfältet och det du är intresserad av, så kommer massor av utbildande videos
  oftast på engelska dock

  Du kan lära dig om
  sociala medior
  spela piano
  göra upp eld
  göra en egen he,sida
  bygga stuga
  -ja, vad som helst!:)
  jättekul faktiskt

   

  tex om facebook
  https://www.youtube.com/results?search_query=tutorial+facebook
  https://www.youtube.com/results?search_query=hur+fungerar+facebook

  Ha det gott! kram kram

   

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
7

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.