Hem > Forum > Livet > Sluta med det jag älskar och leva med tinnitus resten av livet?

Sluta med det jag älskar och leva med tinnitus resten av livet?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Hej! Har alltså länge hållit på med musik, ändå sedan jag var 12 år. Det har varit tryggheten för mig, där jag kunnat uttryckt mina känslor och göra det jag tycker om mest – att skapa musik. När jag vart 19 blev jag deprimerad, ett kraschat förhållande b.la och fler jobbiga saker gjorde att livet kändes extremt tungt. Efter ett antal månader började jag ge mig in i musiken igen i hopp om att få samma glöd som jag hade förut i skapandet. När väl alla bitar började falla på plats igen så händer en olycka, en bugg i programmet orsakar ett extremt högt ljud i lurarna som gett mig skrikande hög tinnitus i flera veckor nu och jag tror inte att den kommer att gå bort tyvärr, det värsta är att jag är 19 år och har hela livet framför mig som jag inte vill spendera döv eller med tinnitus. Jag har redan stora problem med att sova, framförallt i tysta rum och det påverkar mina studier på universitetet också.

    Musiken för mig har varit min identitet, utan den är jag ingen känns det som, finns inget som kunde ge mig den glädjen som jag fick när jag skapade musik. Förhållanden hit och dit, men musik fanns alltid där. Nu har jag dock två val, ska jag fortsätta att förvärra min redan extrema tinnitus eller lägga av med musiken helt? Vet att hörseln såklart är viktigast genom livet, men tinnitus verkar trots allt vara här för att stanna… Känns som att jag är påväg in i en ännu värre depression istället, när jag trodde jag hittat lite ljus i vardagen…

    Hur ska jag ta mig till ? Det känns som att allt jag försöker göra för att bättra mig själv bara gör saker otroligt mycket värre.

    Avatar

    Bruset i öronen kan minska i styrka och inte bli lika jobbigt över tid. När jag mår bra har jag mindre obehag av tinnitus. Jag har fått lära mig att leva med brus i öronen. Men är mycket äldre och gått på många konserter när jag var ung. Så det kommer inte gå över på mig, men ditt kan vara tillfälligt och en engångshändelse. Ge det lite tid, det kan mycket väl ”läka”!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.