Hem > Forum > Livet > Självförtroende

Självförtroende

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Hur har ni det med ert självförtroende? Har ni bra eller dåligt? Vad gör ni för att få bra självförtroende och självkänsla? och för att vara självsäker

  Hade nämligen verkligen behövt lite bra tips, känner att jag inte kan vara mig själv eller ha självförtroende då jag blir osäker av min omgivning, jag påverkas mycket av hur den är samt  stämningen, vad andra gör och säger.

  Ett exempel: Om jag kommer till skolan och säger hej till min grupp, svarar oftast bara en max två personer, alltid samma. Jag kanske är samma mot dem men tror inte det…. En sådan händelse kan göra mig väldigt osäker…

  Hej,

  Förstår jag dig rätt i att du är trött på att ha känslan av ”dåligt självförtroende” och att du vill ha konkreta tips på hur du kan utvecklas på detta område?

  Jag tänker att det vi kallar för självförtroende/självkänsla i grunden handlar om att vi skulle vilja lita på att vi är ok som vi är, oavsett vad vi gör eller säger. Om detta stämmer blir isf frågan, vad kan vi göra för att känna mer tillit till att vi duger som vi är?

  1. Omge oss med människor som får oss att må bra, och som visar att dom uppskattar oss.
  2. Utveckla vårt ”inre samtal” med oss själva. Ofta säger vi saker till oss själva som vi aldrig skulle säga till andra. Vad säger du till dig själv? Vad kan du säga istället?
  3. Påminna oss om saker vi gjort under dagen som vi är nöjda med. Skriv upp tre saker varje kväll innan du går och lägger dig tex.

  Hoppas att ngt av detta var till hjälp och att du känner att du kan vara mer av dig själv framöver.
  Vänligen,

  Mind

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.