Hem > Forum > Livet > Sista gången

Sista gången

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Det är inte första gången jag ifrågasätter hurvida det här livet är värt att leva eller ej.
  Inte första gången jag funnit något slags lugn i vetskapen om att det finns en utväg.
  Inte första gången tankarna på det alternativet varit allt jag kunnat tänka på.
  Inte första gången jag haft planer och skulle jag nu agera efter dessa planer så vore inte heller det första gången.

  Däremot är det första gången jag lyckats intala mig själv att min bortgång skulle gynna de jag älskar mer än vad det skulle skada dem. Att det vore mer själviskt att stanna kvar än att gå vidare.
  Det är första gången rädslan att överleva och potentiellt måsta leva med konsekvenserna av mitt handlande varit starkare än rädslan för att lyckas.

  Aldrig har jag tidigare heller känt ett såhär enormt starkt hat mot mig själv, allt jag är, varit och gjort.
  Varenda ord jag får ur mig stärker min övertygelse om att världen skulle vara en aningen bättre plats utan mig. Det vore nog bättre om jag bara var tyst.

  Avatar

  Jag gick också över den tröskeln för inte så länge sen. Märklig känsla att helt plötsligt betyder tidigare hinder  ingenting längre. Det gjorde mig smärtsamt medveten också. Ingenting i min omgivning hade förändrats men jag hade ändå gjort en helomvändning.

  Det säger nog mer om att lida av psykisk ohälsa än om oss rent individuellt. Vi får inte tillräckligt med hjälp. Inte rätt hjälp.

  Vi behöver hitta rätt sammanhang. En plats där du inte känner att du behöver vara tyst. Här inne är en sån plats.

  Är det på grund av ditt mående eller din personlighet som du känner hat? Kan du bryta ner det till mer exakta delar så du ser objektivt på dina känslor och tankar?

  Trådstartaren

  Har efter många års sökande äntligen hittat tre personer varav två inom vården som har rätt kompetens för att kunna hjälpa mig, om jag var mottaglig. Problemet sitter i att jag tror mig veta bättre än dem. Tror mig veta bättre än de flesta och det är en av otaliga orsaker bakom mitt självhat.

  Ingenting de har att komma med är något nytt, har hört det mesta, testat än mer.
  Enda anledningen att jag fortsätter träffa dem är för att jag finner det underhållande. Det ger mig absolut ingenting bortsett från en inblick i hur de är lärda att resonera.

  Kanske finns det utrymme för ytterligare en självcentrerad besserwisser med narcissistiska tendenser någonstans. Ett sammanhang där jag gör mer nytta än skada. Tror dessvärre inte att detta är en sådan plats.

  Mitt dåliga mående är till stor del självförvållat och minst lika välförtjänt. Ser det som ett nödvändigt ont, gör mer skada när jag hatar mig själv mindre. Nu skadar jag främst mig själv.

  Tror att jag kanske ser lite för objektivt på mycket, däribland både mina egna och andras tankar och känslor. Finner de flesta känslor irrationella varpå jag undviker att låta dem styra mig i den mån det går. Vill tro att jag styrs till största del av logik och den mest logiska lösningen på min skavande existens är att avsluta den. För min och alla i min omgivnings skull.

  Avatar

  Tycker det verkar tydligt att den sidan du visar inte är logisk utan snarare en överlevnadsinstinkt. Det är en vanlig strategi att försöka förstå sig på allt genom att betrakta och tro sig vara underhållen av andras försök att resonera.

  Men likväl som du väljer vara en besserwisser så kan du vara någon annan. Det är värt att testa. Känslor är irrationella. Människor är förutsägbara.

  Livet, som en företeelse, har en mening oberoende på vad någon av oss tycker eller tror om det (även om mänskligheten aldrig varit överens om vad den är ännu). Däremot den meningen som var och en tilldelar sitt eget liv är helt individuellt. Vi alla kan och borde söka svar, studera och reflektera över båda dessa frågeställningar. De är svårt att hitta frågeställningar viktigare än dessa. Men när det kommer till den individuella meningen som var och en tilldelar sitt eget iv så förhåller det sig på följande sätt: om du bestämmer dig att ditt liv är meningslöst, att du inte är värd något och allt är ett helvete så kommer det dessvärre att kännas så för dig. Våran tankar skapar vår värld.

  Livet kan vara så mycket mer än vad det känns just nu. Du behöver dock lära dig att se
  på livet från ett annat perspektiv. Vi kan inte förändra vårt liv i ett ögonblick men i ett
  ögonblick kan vi välja att se ett halvfullt glas i stället för ett halvtomt. Perspektiv har en central del i hur vi upplever världen och saker och ting runt omkring oss. Fokus och perspektiv, dessa två begrep har en enorm betydelse i vårt känsloliv.

  Vad försöker du avsluta? Livet? Är du säker på att det är möjligt? Förstår du vad livet verkligen är? Vad det har för potentiell att bli?

  Vad ska denna tragiska handling leda till? Döden? Förstår du vad döden verkligen innebär? Finns det ens död så som de flesta tänker på?

  I över 3000 år har otaliga många människor i olika delar av världen studerat vad livet betyder. Olika filosofier, religioner och vetenskaper har kommit väldigt långt och tagit fram olika teorier och uppfattningar som vi alla kan ta del av. Som olika verktyg i en verktygslåda finns dessa kunskaper där och bara väntar på att bli använda av oss. Leta så skall du finna de verktygen som passar dig så att du kan förstå både livet, dig själv och din roll i det bättre. Ett liv som känns meningsfullt att leva är fullt möjligt. Det finns därför så otroligt många vägar att ta i livet. I det vägskälet som du befinner dig i är självmord endast en av så många vägar du har framför dig. Den mest tragiska vägen och med de allvarligaste konserverna.

  Att dö kan kännas som en väg ut ur ett liv som saknar mening, ro och harmoni och som slutligen skulle kunna leda till ett avslut på lidandet, tomhet och allt mörker som man har i sitt inre- och/eller yttreliv. Det finns dock något väldigt viktigt som många inte tänker på förrän det är för sent. Och det är om beslutet att avsluta sitt liv verkligen leder till de resultaten som man förväntade sig och som drev en själv till denna handling.  Svaret på den här frågan är att ingen människa  finner de som de söker när de väljer att avsluta sitt liv. Anledning till det är att döden inte tar död på något annat än den fysiska kroppen. Dessutom är självmord ett allvarligt brott av Guds lagar där vi genom att felaktigt använda vår fri vilja, får sedan skörda de bittra och plågsamma frukterna av den tragiska handling. Anden, eller själen om man så vill kalla den, är evig. Den fanns innan detta liv började och kommer att fortsätta att finnas efter det som vi brukar kalla döden. I stället för att lösa ett problem förvärrar man väldigt mycket sin egen situation.

  Lidandet, mörkret och alla negativa saker som man försöker få ett avslut på genom att ta sitt liv, inte försvinner med kroppen, utan dessa har sitt ursprung egentligen i vår riktiga essens, alltså anden, och kommer därför att överleva döden och följa med anden efter döden, liksom alla positiva egenskaper och utveckling.  Att dö är med andra ord, inget annat än att byta till en annan dimension, eller plan, från den fysiska planen där vi behöver våra kroppar för att vara verksamma, till den andliga planen.

  Många andar som valt att ta sina liv har fått möjlighet att berätta hur det gick för dem efter den tragiska handlingen (genom olika medium som har fört detta sedan vidare både i lösa meddelanden samt i olika böcker). Gemensamt för alla är att:

  1- De ångrar starkt sitt beslut.

  2- De lidandet som de ville slippa och trodde att skulle försvinna har i stället mångdubblats och nått för dem otänkbara former redan direkt efter självmordet och i många år framåt.

  3-Reinkarnationer som följer efter består av ännu svårare prövningar trots all hjälp man får före och under den nya existensen.

  Därför ber jag dig att ta och fundera över dina val i livet samt konsekvenser av dina beslut även efter de som vi kallar döden.

  Långt in i vår själ vet vi, att livet (den fysiska existensen) är en gåva för anden. Det är som en skola för oss. En plats för prövning, soning och utveckling. Det är bl.a. till för att anden ska utvecklas och sakta men säkert, genom otaliga många existenser, uppnå en högre nivå av moralisk och intellektuell utveckling, och som konsekvensen därav leva lyckligt och i perfekt harmoni med sig själv och i sin roll i universum.

  Vi alla behöver kärlek, både ge och få. Du är älskad även det inte kan kännas så.

  Några andra tankar om livet:

  Livet består av två delar. Ena delen kan vi påverka, vi har makt över, och den andra delen kan vi inte påverka, saknar alltså makt över (även om vi ALLTID har makten att påverka hur dessa påverkar oss inombords). Vi kan påverka mycket genom våra beslut, handlingar, tankar, tro, värderingar, prioriteringar osv.. Däremot finns det mycket som vi inte kan påverka, såsom tiden, när, hur och om vissa händelser inträffar för att endast nämna några.

  Låt oss fokusera på den delen som vi kan påverka. Och det är så otroligt mycket som vi kan påverka. Var kan vi finnas inspiration, mening, syfte och krafter någonstans? Uppenbart finns det mycket i denna värld som många av oss har svårt att relatera till och finna glädje i. Men måste vi begränsa oss till de få vägar som presenteras för oss som de som tar oss till lyckan och framgång? Tänk om de flesta har fel? Tänk om de vägar som verkligen leder till ett harmoniskt, lyckligt och meningsfullt liv går i en helt annan riktning?

  När det gäller den andra delen av livet som vi inte kan påverka, varför inte försöka förstå den, leva i harmoni och samarbeta med den? Kan det vara så att vi missförstått dess påverkan och syfte i våran liv? Där vi ser lidandet, finns kärlek, där vi ser orättvisa finns rättvisa, där vi ser mörkret finns ljus, där vi ser slutet finns en ny början. Att uppnå detta är möjligt och om man bestämmer sig för det öppnas det en helt ny värld framför och inom en själv.

  Min uppmaning till dig är att söka efter svar på dessa frågor och samla in riktig kunskap. Riktiga och beständiga livsförändringar som dessa vi söker kräver en stadig grund som endast kan förvärvas då förnuft förenas med äkta känslor, där hjärnan och hjärtat tillfredsställs och harmoniseras. Leta efter den röda tråden genom historien för den finns där. Sök uppriktigt och med ett öppet sinne så skall du finna. Du är värd detta. Ta initiativet.
  För mig personligen, och tiotal miljoner andra människor i världen, har denna väsentliga kunskap hittats i en filosofi och vetenskap som har forskat och fortsätter att forska kring dessa frågor, nämligen Spiritismen. Om intresse finns hos dig att veta mer om vad Spiritismen har att säga finns det en länk på denna hemsida där en liten bok som heter ”Att förstå Spiritismen” i pdf format (30 sidor) kan laddas ner helt gratis. https://www.pavagtillljuset.com/att-forsta-spiritismen

  Efter den mörkaste natten kommer solen alltid upp.

  Allt gott <3

   

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.